Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Šahtar stiže u Split, ukrajinski doprvak objavio datum održavanja humanitarne utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 18:43

Prijateljski ogled dio je turneje naziva "Nogomet za mir"

Kako je upravo objavio ukrajinski velikan, Hajduk i Šahtar će odigrati prijateljsku utakmicu 1.svibnja i to u Splitu! Očekivano, sredstva koja će se prikupiti od prodaje ulaznice bit će namijenjena pogođenima ratom u Ukrajini, a to su redom borci, liječnici, volonteri i naravno oni najranjiviji - djeca

Humanitarni susret dio je veće turneje s kojom će Šahtar poslati poruku mira. Uostalom, i sama turneja novi naziv "Nogomet za mir".

Ona će početi već ove subote i to utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. travnja protiv Lecha u Gdanjsku samo da bi turneja skrenula na istok gdje će 19. travnja Šahtar igrati protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Zadnja utakmica, kako smo već spomenuli, slijedi 1.svibnja protiv Hajduka u Splitu.

"Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i miru u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koje je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zaustavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi svoje zemlje. Naša poruka je jednostavna: zaustavite rat u Ukrajini", kazao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin.

Naravno, velika poveznica ova dva kluba je naš bivši vatreni kapetan Darijo Srna. 

Igrao je u Šahtaru preko 14 godina, a usput je stekao i status legende postavši igrač s najviše nastupa u dresu toga kluba. U Ukrajinu je otišao baš iz Hajduka a sada će se, zbog nepredviđenih okolnosti, vratiti u Split kao sportski direktor ukrajinskog giganta koji putuje po Europi i šalje poruku mira.


Tagovi

ŠahtarHajdukPrijateljska utakmicaDarijo Srna

Ostale Vijesti