NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: „Pobjeda protiv Hajduka daje nam pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 12:36

Trener Varaždinaca najavio je sljedeći prvenstveni ispit

Nakon 1-0 pobjede na Poljudu protiv Hajduka, nogometaše Varaždina u 34. kolu Hrvatske nogometne lige očekuje dvoboj s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa, a prijenos će biti na Max Sport kanalu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je najavio trener Varaždinaca Nikola Šafarić.

"Pobjeda protiv Hajduka probudila je svijest kod igrača da mogu, samopouzdanje nam je naraslo i svi zajedno imamo jedno veliko zadovoljstvo."

Rijeka stiže nakon poraza od Dinama, koji je prvenstvenu bitku usmjerio u korist Modrih.

"Rijeka si nema što zamjeriti ovu sezonu. Protiv Dinama odlično su odigrali, no Dinamo je slavio i pobjegao im na četiri boda. Ono što je ove sezone presudilo u prvenstvu je Dinamova navika igranja teških, europskih utakmica. Desetak godina igraju europske utakmice i s time se ne može mjeriti ostatak lige."

Šafarić ima igračko iskustvo iz Rijeke.

"To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što je Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone".

Očekuje li možda da Željko Sopić odmori nekog od prvotimaca s obzirom na to da je borba u prvenstvu blizu izgubljene, a čekaju ih dvije utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa.

"Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu", zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinHNK RijekaRijekaNikola Šafarić

Ostale Vijesti