Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Sad je i službeno: Vatreni lakat vodit će afričku reprezentaciju četiri godine

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.01.22. | 12:04

Stigao je sredinom prošlog ljeta kao tehnički direktor, a sad je imenovan za izbornika

Na preporuku tadašnjeg predsjednika HNS-a i nekadašnjeg suigrača Davora Šukera, s mjesta instruktora za dijasporu HNS-a Aljoša Asanović pronašao je novi angažman u Zambiji sredinom proteklog ljeta. Iako je u početku izašla informacija da će postati izbornik ove afričke reprezentacije, Vatreni lakat snimao je situaciju u tamošnjem nogometu kao tehnički direktor. Nakon svega viđenog i ispunjene želje da tamošnje vratare uči legendarni Tonći Gabrić koji će mu tamo biti suradnik, Asanović je postao i službeno izbornik Zambije.

Na službenim stranicama zambijskog saveza objavljena je vijest o potpisu ugovora na četiri godine s brončanim Vatrenim.

Legendarni Vatreni lakat trenerskim poslom se počeo baviti kao pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske, a pratio je Bilića i u moskovski Lokomotiv. Prvi samostalni posao bio je u australskim Knightsima, nakon čega je ponovno prihvatio poziv Bilića te mu se pridružio u Al Ittihadu.

Glavna zvijezda Zambije je svakako napadač Patson Daka koji je član Leicestera, a njegova vrijednost po TM-u iznosi 22 milijuna eura. Nisu se uspjeli plasirati na Afrički kup nacija koji se održava od 9. siječnja ove godine, a na ljeto su promijenili izbornika prije dolaska Asanovića. Vodio ih je srpski stručnjak Milutin Sredojević, a Asanović je kratko vrijeme savjetovao Zambijca Bestona Chambeshija.


Tagovi

Aljoša Asanović

Ostale Vijesti