Sabitzer rastavio Pijetlove, nastavlja se Mourinhova velika kriza rezultata (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 22:51

Dani Olmo nije dobio ni minutu u velikoj pobjedi njegovog Leipziga.

Nakon početnog ispitivanja snaga prva prava prilika na utakmici ujedno je bila i pogodak. Zaprijetio je Werner, ali njegov udarac je blokiran, nakon čega 11-ica domaćina ponovno stiže do lopte, kratkim dodavanjem upošljava svojeg kapetana koji udarcem van 16-erca vara Llorisa koji je u ovoj situaciji čak mogao i bolje reagirati.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/6BBoK" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Domaćin je nastavio dominirati, čak su zabili jedan pogodak koji je ipak poništen, ali 10 minuta nakon prvog vidjeli smo i drugi pogodak koji sada ipak nije poništen.

Jednu dugu loptu, uz kriminalnu obrambenu reakciju Auriera, prihvatio je Angelino, koji se potom sjurio po lijevoj strani, ubacio ju na peterac gdje se nalazi kapetan domaćina Sabitzer koji je ovim pogotkom povećao vodstvo svoje momčadi. Izvrsnu igru u prvih 20 minuta domaćin je potpuno zasluženo okrunio s dva pogotka.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/5rrag" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

U 27. minuti umalo smo videli potpuni slom Tottenhama. Bila je to kontra Leipziga tri na dva, Werner se odlučio na udarac s vrha 16-erca, ali on ide ravno u Llorisa koji je ovoga puta siguran.

Prvi ozbiljan pokušaj gostiju vidjeli smo u 41. minuti. Lo Celso je uputio lijep prizemni udarac lijevom nogom, ali vratar domaćina je siguran.

Par minuta nakon pokušaja Lo Celsa, ponovno velika prilika za domaćina. Igrala se 44. minuta, obrana gostiju htjela je izbaciti loptu iz svojeg 16-erca ali su pritom pogodili Wernera od kojeg je lopta krenula u smjeru Llorisovog gola, ali Francuz krajnjim naporom to brani.

U nastavku utakmice gledali smo nešto “sporiju” utakmicu u kojoj je domaćin u potpunosti kontrolirao tijek susreta.

U 57. I 60. minuti zaprijetili su Schick i Werner, ali oba pokušaja bila su neprecizna.

Tottenham je pak prvi puta ozbiljnije u nastavku zaprijetio u 73. minuti. Lucas je prošao po lijevoj strani, povratnom loptom pronašao Allija, ali njegov udarac brani Gulacsi.

Utakmica se polako privodila kraju, ali Nijemci nisu posustajali te su u završnici stigli do još jednog pogotka.

Ponovno je napad krenuo s lijeve strane odakle je loptu u 16-erac ubacio Angelino, prvi pokušaj domaćina je blokiran, ali na odbijenu loptu prvi stiže Forsberg i to je 3:0

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/akkOJ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao pa je tako utakmica završila rezultatom 3:0

Dodajemo za kraj kako je ovo bila jedna potpuno jednosmjarna utakmica u kojoj je domaćin bio bolji od prve do posljednje minute te će Leipzig potpuno zasluženo otići korak dalje I svoju europsku avanturu nastaviti u četvrtfinalu Lige prvaka.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marcel SabitzerEmil Forsberg

Ostale Vijesti