Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

S Varaždinom nije uspio zadržati prvoligaški status, a sad se vratio među Rođene

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 14:43

Iako su senzacionalno izbacili AEK, kasnije su u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ispali od Elfsborga. Ipak, sad su barem dobili novo/staro kvalitetno napadačko rješenje.

Otvaranje sezone kakvo je imao Velež već se dugi niz godina ne pamti u susjednoj BiH. Nakon što su odradili dobru predsezonu te u generalci svladali Široki Brijeg rezultatom 2:0, nogometaši Veleža su poprilično optimistično krenuli u ogled protiv Colerainea.

Dvije utakmice, dvije 2:1 pobjede, s tim da je posebno nadahnut bio Brazilac Brandao koji je od četiri pogotka bio autor tri, dok je za onaj četvrti asistirao.

Jednako tako, Velež je 2:0 pobjedom protiv Prijedora otvorio novu sezonu u BiH Premijer ligi, a onda je uslijedio dvomeč s AEK-om. Jasno, Rođenima nitko nije davao velike šanse uoči utakmice, ali usprkos svemu prvo su uspjeli doma slaviti rezultatom 2:1, da bi u gostima nakon lutrije jedanaesteraca prošli u daljnju fazu natjecanja. Dva puta su nogometaši Veleža bili neprecizni, ali skupo plaćeno pojačanje AEK-a Araujo u petoj je seriji zapečatio sudbinu kluba čija tržišna vrijednost na TM-u iznosi sedam puta više u odnosu na Velež.

No, tu je bio kraj dobrim igrama Rođenih koji su nakon toga upali u crni niz. U posljednjih pet utakmica ne znaju za pobjedu, ispali su iz Europe od Elfsborga, a k tome su jučer na domaćem terenu poraženi od Slobode rezultatom 0:2. Od početka sezone Velež je u prvih 10 utakmica postigao 12 pogodaka, a kako bi se ta brojka malo povećala u svoje su redove doveli, odnosno vratili, hitronogog Demira Pecu.

Ovaj 25-godišnjak je lani igrao za Varaždin, a nakon što njegova, sad već bivša momčad, nije uspjela zadržati prvoligaški status, Peco se odlučio vratiti u klub u kojem je napravio prve nogometne korake.

Peco će u Veležu biti na jednogodišnjoj posudbi, a ugovorno je vezan za Varaždin do ljeta 2023. godine. Istaknimo za kraj kako je prošle sezone u 1. HNL postigao tek jedan pogodak (Osijek), a u Premijer ligi BiH skupio je okruglih 100 nastupa (devet pogodaka, devet asistencija).


Tagovi

Demir PecoVelež MostartransferiLjetni prijelazni rokBiH Premier ligaBiH Premijer ligaNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti