DANIELE MASCOLO/Action Images
DANIELE MASCOLO/Action Images

S terena Meazze vidi se vrh Serie A: Joaquin Correa u razmaku od devet minuta slomio Udinese (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 14:02

Brozović je odigrao cijelu utakmicu, a Perišić 80 minuta.

U prvoj utakmici današnjeg programa Serie A Inter je na domaćem terenu pogocima Joaquina Corree u 60. i 69. minuti nadvisio Udinese s 2:0 i približio se vrhu ljestvice, na kojem 'sjede' Napoli i Milan, a koji svoje utakmice 11. kola igraju u kasnijem terminu.

Inter je od prve minute s Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem u početnih 11. Brozović je odigrao svih 90 minuta, a Perišić je na terenu bio do 80. minute.

Prvo poluvrijeme prošlo je u dominaciji Intera, najaktivniji kod prvaka bio je Nicolo Barella koji je bio konstantna prijetnja na gol Marca Silvestrija, a dobar pokušaj propustio je realizirati i Andrea Ranocchia nakon centaršuta Hakana Calhanoglua iz kornera.

Inter je uspio slomiti momčad iz Udina u 60. minuti dvoboja. Sjajni Correa primio je loptu na 40 metara od suparničkog gola, sjurio se u šesnaesterac gostiju i neobranjivo pogodio za 1:0 vodstvo Nerrazzura.

Prvi pogodak Corree pogledajte OVDJE.

Svega devet minuta kasnije Correa je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i doveo Inter na korak do pobjede. Danzel Dumfries povukao je po desnoj strani, poslao povratnu loptu na rub kaznenog prostora gdje se našao Correa, i efektno zabio svoj peti pogodak u prvenstvu.

Pogodak Corree za 2:0 pogledajte OVDJE.

Nakon pogotka Simone Iznaghi izvadio je Correu iz igre, kao i Calhanoglua, a ušli su Alexis Sanchez i Arturo Vidal. Upravo je Vidal imao veliku priliku i definitivno riješiti pitanje pobjednika, ali je njegov udarac otišao kraj gola.

U 80. Izaghi je iz igre izvadio još tri igrača, među ostalima i Perišića, a u 82. Gerard Deulofeu je zabio za Unidese, ali je VAR pokazao iz nedozvoljene pozicije. Ostalo je 2:0 i Inter je upisao važnu pobjedu u pohodu na obranu naslova.

Pred Interom je utakmica Lige prvaka protiv Šerifa u Tiraspolu, a u idućem kolu igra se veliki derbi protiv Milana. Udinese će pak seriju od osam utakmica bez pobjede pokušati prekinuti na domaćem terenu protiv Sassuola.

Serie A, 11. kolo                                                                                               

Subota, 30. listopada

Atalanta – Lazio 2:2

Hellas Verona – Juventus 2:1

Torino – Sampdoria 20:45

Nedjelja, 31. listopada

Inter – Udinese 2:0

Fiorentina – Spezia 15:00

Sassuolo – Empoli 15:00

Genoa – Venezia 15:00

Salernitana – Napoli 18:00

Roma – Milan 20:45

Bologna – Cagliari 20:45



Tagovi

InterUdineseSerie AMarcelo BrozovićIvan PerišićJoaquin Correa

Ostale Vijesti