Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

S ponistre se vidi Rijad: Bivši trener Hajduka nastavlja u Saudijskoj Arabiji, u novom klubu dočekat će ga dva Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 08:57

Nešto više od godinu dana bio je bez angažmana nakon što je otišao s klupe Admire Wacker.

Svaki put kad neki hrvatski klub promijeni trenera, kao ime jednog od kandidata, između ostalih, navede se i ono Damira Burić. Od Hajduka, Rijeke, Gorice pa sve do Šibenika, popularni Šolta uvijek bi bio jedan od onih o kojima se razmišlja, ali 58-godišnjeg Splićanina ubuduće će se izuzeti iz takvih priča budući da je on upravo pronašao novi angažman.

„U daljini svitla koče, piva klapa šoto voće“, vjerojatno je sviralo dok je letio prema Saudijskoj Arabiji, jer Damir Burić je i službeno predstavljen kao novi trener tamošnjeg drugoligaša Al-Riyadha. Da su ambicije kluba velike vidjelo se po ljetnom prijelaznom roku budući da su u klub stigli nekadašnji napadač Crvene zvezde, Brage i Mallorce, Nikola Stojiljković, baš kao i belgijski veznjak Jens Cools koji je skupio nešto manje od 200 nastupa u Jupiler Pro ligi. No, srpski strateg Dejan Arsov očito nije uspio u onome što su šeici (poznati po tome što ne donose ishitren odluke te su spremni čekati) naumili pa je tako novi trener kluba postao Damir Burić.

U Al-Riyadhu će ga dočekati dvojica Hrvata, Teo Pirija koji radio kao Šef omladinskog pogona te Saša Glavaš koji je dobar dio karijere proveo u ulozi asistenta Roberta Jarnija.

Inače, Druga saudijska liga tek je počela, Al-Riyadh je u prvih pet kola upisao dvije pobjede i tri poraza te se trenutno nalaze na 12.mjestu prvenstvenog poretka. S ponistre više možda neće vidjeti Šoltu, ali će zato vidjeti Riyadh… (rv)



Tagovi

Damir BurićDamir Burić ŠoltaSaudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti