Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

S Hajdukom je podigao trofej, a sad je nakon 18 godina igračke karijere objesio kopačke o klin

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 08:33

Za Vatrene je upisao dva nastupa, a karijeru je nakon Hajduka gradio uglavnom u Ukrajini

Davne 2004. godine u utakmici protiv Zadra na Poljudu za Hajduk je debitirao i za Bijele ukupno upisao 58 službenih nastupa lijevi bek Malden Bartulović. S Hajdukom je podigao trofej prvaka u sezoni 2004./05., a 2006. je HNL zamijenio ukrajinskom ligom prelaskom u Dnjipro, nekad treću silu ukrajinskog nogometa. Nakon 18 godina igračke karijere, prema pisanju portala Dalmatinski nogomet, Bartulović je odlučio reći dosta i objesio kopačke o klin.

Karijeru je uglavnom gradio u Ukrajini s kratkim izletom u Poljsku. U ukrajinskoj ligi upisao je 251 nastup, zabio 37 pogodaka i 28 puta asistirao. Bio je dio Dnjipra od 2006. do 2015. godine, a od tamo je odlazio na posudbe u Kryvbas, Arsenal Kijev i Karpaty Lviv. Dnjipar je 2015. zamijenio za Vorsklu Poltavu, a nakon samo godinu dana tamo odlazi u poljski klub Miedz Legnica. U Poljskoj se zadržao godinu dana, a onda došao u ukrajinski Volyn Lutsk, a od ljeta 2020. godine dio je Inhulets Petrove.

Lijeva strana dugo je bila rak rana Hajduka, a povratak Bartulovića zazivao se u nekoliko navrata. Spominjao se njegov povratak kad je Ivan Strinić iz Hajduka odlazio u Dnjipro, a posljednji put da se aktivno o tome govorilo je bilo 2015. godine kada ga je na Poljud pokušao vratiti sportski direktor Goran Vučević.

Za Vatrene je debitirao 2006. godine pod izborničkom palicom Zlatka Cice Kranjčara na turniru u Hong Kongu s 19 godina, a još jedan nastup upisao je u prijateljskoj utakmici protiv Lihtneštajna u Vinkovcima. U mlađim kategorijama je osim Hajdukove, prošao nogometne škole Vala i njemačkog velikana Borussie Dortmund.


Tagovi

DnjiproHajdukMladen Bartulović

Ostale Vijesti