Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Ryan je “džek”: Rangersi u produžetku zakucali Heartsu dva gola i osvojili Kup (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 18:13

Sjajna utakmica na Hampdenu donijela je trofej Rangersima. Utješna je to nagrada nakon poraza od Eintrachta.

Strah i trepet u Edinburghu.

Nakon 120 minuta iscrpljujućeg nogometa u Sevilli, gdje je Eintracht ispao spretniji u izvođenju jedanaesteraca, Rangersi moraju krenuti dalje. Poraz u finalu Europske lige boli, ipak Gersi čekaju na europsku titulu punih pedeset godina. Još ako znamo da su ispustili i naslov škotskog prvaka prepustivši lovorike mrskom im Celticu. Nakon godina stagnacije, u Škotskoj se napokon događaju neke zanimljive stvari.

Primjerice, danas poslijepodne, u samom sumraku aktivne sezone, Škoti traže osvajača domaćeg kupa. Rangersi su na Hampden stigli obračunati se sa Heartsima, a kako je nacionalni Hampden lociran tek nekoliko kilometara od Ibroxa, jasno je tko je imao više navijača na tribinama. Navijači Rangersi se vjerojatno i dalje trijezne od bolnog poraza od Eintrachta, a kako su Gersi u jednom trenu bili u igri za sva tri trofeja, imperativ pobjede je bio na njihovim leđima. Još ako uzmemo u obzir da su posljednji put uzeli Kup davne 2009.godine, postaje jasno da je ova godina prava prilika za povratak trofeja u vitrine.

Rangersi su dugo mučili Heartse ali su pobjede stigli i to posve zasluženo. Jest da im je trebalo šest minuta produžetka, ali rezultat je tu. Rangersi nakon 13 godina suše slave naslov osvajača Kupa. Konačni rezultat nakon produžetaka 2:0.

Najvažnije za ljubitelje nogometa iz Hrvatske, Barišić danas nije igrao, čini se da ga je ozljeda iz kasne faze finala Europske lige koštala današnjeg nastupa. Isto tako, iako su Rangersi i Heartsi igrali nedavno, i to u sklopu posljednjeg prvenstvenog kola, ova utakmica s velikim značajem nije bilo usporediva. Rangersi su igrali sa svojim najboljim kadrom ali sva ta kvaliteta koju nose igrači poput Ariba i Taverniera nisu bili dovoljni da Rangersi dođu do trofeja nakon 90 minuta igre.

Nakon prilično uspavanog prvog dijela, tek smo u posljednjih dvadesetak minuta susreta vidjeli nešto više uzbuđenja pred vratima Craiga Gordona. Najveća prilika, ona za kojom se žali nakon utakmice, stigla je u sudačkoj nadoknadi. Prvo je Aribo primio loptu na rubu šesnaesterca, oslobodio se čuvara i pucao u daljnji kut, ali Gordon njegov udarac čudesno brani. Dvije minute kasnije, najopasniji igrač Rangersa, James Tavernier ubacuje na Wrighta koji pogađa stativu. Nakon te akcije završio je regularni dio utakmice, a igrači Rangersa su djelomično opravdano ostali ogorčeni nedosuđenim jedanaestercem. Naime Aribo je u sudačkoj nadoknadi možebitno pucao pod prekršajem. Atkinskon je nesumnjivo povlačio Nigerijca, pitanje je samo je li to bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

Produžetak je donio nastavak opsade Gordonova gola. Plavi dresovi su odlučili krenuti na sve ili ništa svjesni da bi jedanaesterci mogli biti kobni. Opet je proradio Bassey, stoper koji će sigurno brzo pronaći veći klub. Ubacio je na Ariba, ali do gola nije došlo.

A onda, ono što bi na Otoku nazvali “screamer”. Igrač odluke? Ryan Jack. Momak filmskog imena zakucao je loptu u mrežu u 93.minuti za eksploziju oduševljenja na stadionu, Kup odlazi u vitrinu stadiona Ibrox sa stilom.

Razbijanje je nastavljeno dvije minute kasnije. Brza kontra i potom kirurški precizan udarac Wrighta u malu mrežicu. Sve što je trebalo ući u gol u regularnom dijelu susreta, s kamatom je naplaćeno već u prvom produžetku.

Ovim pogotkom je postalo jasno kako su Rangersi nakon 13 godina posta opet osvojili Kup. Probali su se Heartsi nekako regrupirati ali ovo dva udarca plavog vlaka bili su dovoljni za nokaut. Slavlje sa stadiona će se preliti na ulice, čeka nas pakleni vikend u Škotskoj,

Eintracht će se brzo zaboraviti.


Tagovi

RangersHearts

Ostale Vijesti