INA FASSBENDER/Action Images
INA FASSBENDER/Action Images

Ruski velikan u pregovorima s Bayerom oko Tina Jedvaja

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.07.21. | 07:34

Cifra još nije poznata.

Prema pisanju ruskog Sport Expressa, slavni Lokomotiv iz Moskve pregovara s Bayerom iz Leverkusena oko transfera Tina Jedvaja u klub iz ruske prijestolnice.

Iako ima tek 25-godina, Jedvaj je na ‘sceni’ već osam godina. Debitirao je za Dinamo 2013. sa 17 godina i nakon jedne polusezone, i dalje kao 17-godišnjak, transferiran je u Romu za 5 milijuna eura. Sezonu kasnije poslan je na posudbu u Bayer Leverkusen koji ga je ubrzo i kupio za sedam milijuna eura.

Za Bayer je upisao 115 nastupa u Bundesligi, zabio je i pet pogodaka, no u prošloj sezoni na terenu je bio u svega osam utakmica, od čega je četiri odradio punih 90 minuta, te nije dobio poziv na Euro 2020.

Tin Jedvaj je polivalentan branič koji može igrati na svim obrambenim pozicijama, a za hrvatsku reprezentaciju upisao je 26 nastupa i zabio dva pogotka, oba Španjolskoj u Ligi nacija.

Krajem prošle sezone povezivalo ga se i s mogućim povratkom u Dinamo, no, trenutno mu je najizglednija opcija Rusija u kojoj ga vide kao legitimnog nasljednika Vedrana Ćorluka koji je u Lokomotivu proveo devet godina, upisao više od 200 nastupa, a sada je pomoćni trener Marku Nikoliću.

Oko koje cifre Bayer i Lokomotiv pregovaraju, nije poznato. Transfermarkt Jedvajevu vrijednost procjenjuje na 3 milijuna eura.

Lokomotiv je prošlu sezonu završio na trećem mjestu ljestvice te će iduće sezone igrati grupnu fazu Europske lige.


Tagovi

Tin JedvajBayer LeverkusenLokomotiv

Ostale Vijesti