Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Rusi tvrde: Aračić i Jukić bit će prvi suradnici Oliću u CSKA Moskvi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 13:57

Oni nešto stariji možda će se sjetiti Aračića kao igrača Marsonije, ili, pak, Rijeke. S druge strane, Jukić je nekada bio u reprezentaciji zadužen za snagu i kondiciju igrača

Ivica Olić novi je trener CSKA Moskve i to više nije nikakva novost. Kakvim će se pokazati u svom prvom samostalnom trenerskom radu tek ćemo vidjeti, no mnogo toga ovisit će i o njegovim suradnicima na klupi.

Kada se doznalo da Olić odlazi put Moskve, naveliko se pisalo o tome kako će mu se pridružiti bivši suigrači Miloš Krasić i Elvir Rahimić, dobro poznata lica u klubu. Kasnije se ispostavilo da od toga neće biti ništa, a s novim imenima jučer su izašli ruski mediji.

Kako tvrde, na klupi CSKA Moskve s Olićem će surađivati Ilija Aračić i Igor Jukić. Hrvatskoj javnosti ova imena možda previše ne znače, no u nogometnoj je ovaj dvojac itekako cijenjen.

Oni nešto stariji možda će se sjetiti Aračića kao igrača Marsonije, ili, pak, Rijeke, u kojoj je bio do 1995. godine. Tada je otišao iz hrvatskog nogometa i nikad se više nije u vratio. Odselio je sjevernije u Njemačku i tamo se dodatno gradio kao igrač, a zatim i trener.

Igrao je u Chemnitzeru, berlinksoj Herthi i Arminiji iz Bielefelda, gdje je 2003. okončao igračku karijeru. Odmah se prebacio na trenersku i prošao mnogo toga od Augsburga do Stuttgarta. Radio je uglavnom u sklopu U-19 momčadi, a kod Švaba je zadnje bio pomoćni trener. S klupe je otišao u listopadu 2019. i otada je bez posla.

Igor Jukić je stručnjak za tjelesnu pripremu. Dobro ga poznaju na Kineziološkom fakultetu, gdje je redoviti profesor, a nekada je bio uključen u rad reprezentacije, gdje se brinuo o snazi i kondiciji igrača. Sukladno tome, jasno je koja bi mu uloga bila namijenjena u Moskvi.

Za ove informacije još uvijek nemamo službenu potvrdu, no dobro upućeni ruski mediji tvrde kako je ona samo pitanje vremena. Ovim novonastalim okolnostima u moskovskom velikanu sigurno se raduje Nikola Vlašić, najbolji igrač kluba, a nema sumnje kako s pažnjom iz prikrajka sve promatra i Kristijan Bistrović, još jedan vojnik kluba na privremenom radu u tuskoj Kasimpasi.


Tagovi

Ivica OlićCSKA MoskvaHrvatska nogometna reprezentacijaNikola VlašićKristijan Bistrović

Ostale Vijesti