Erik Romanenko/Newscom/PIXSELL
Erik Romanenko/Newscom/PIXSELL

Rusi nezadovoljni Lovrenom: „Od šest primljenih pogodaka u prvenstvu, tri su njegova krivica“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 14:21

Kapetan Zenita na udaru medija.

Dejan Lovren i dalje je najbolje što Hrvatska kao viceprvak svijeta ima za ponuditi na mjestu središnjeg braniča. 32-godišnjak koji je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri branio boje Dinama, Lyona, Southamptona i Liverpoola od prošlog ljeta na sebe oblači dres ruskog velikana Zenita.

Iako je u samom startu igrao jako dobro, Lovren je s vremenom postao sve učestalije na meti kritika tamošnjeg tiska. Novi kapetan Zenita, koji je kapetansku vrpcu dobio nakon skandala u kojem je sudjelovao Artem Dzyuba, neizostavan je član udarnih 11, ali greške koje čini posljednje vrijeme postaju sve skuplje.

Naime, eminentni Sport-Express piše kako je od početka sezone Lovren direktni krivac za tri pogotka koje je primio Zenit, a ta brojka djeluje još ozbiljnije kad uzmemo u obzir da je to 50% primljenih pogodaka.

Poslije utakmice protiv Lokomotiva, trener Sergei Semak nije htio direktno kritizirati Lovrena iako mu je postavljeno pitanje bilo da ocjeni njegovu igru, no ipak je istaknuo kako nije samo Lovren kriv, već cijela obrana te da su loše postavljali offside zamke zbog čega su u konačnici bili kažnjeni.

Rusi pišu kako je Yaroslav Rakitsky siguran u obrambenoj liniji, ali da bi se o Lovrenu dalo razgovarati. Zanimljivo, statistika kaže da kad u obrani igraju Rakitsky – Chistyakov Zenit u prosjeku prima 0.66 pogodaka po utakmici, dok kad igraju Rakitsky – Lovren prosječno Zenit primi 1.6 pogodaka po utakmici.

Iako je prerano za takvu vrstu statistike jer je uzorak premali, Rusi pišu kako su se i individualne brojke Lovrena srozale. Ne puno, ali jesu.

Ipak, Lovren je netko tko ima punu podršku svlačionice te njegova slabija forma nije nešto zbog čega bi se stvarala panika. Semak, baš kao i glavni ljudi u Zenitu, znaju važnost hrvatskog braniča za cijeli klub, stoga je njegova pozicija startera i kapetana i dalje neupitna.

Rusi se nadaju da će baš na reprezentativnoj stanci 'napuniti baterije' te se vratiti kao 'stari Dejan' u Rusiju.


Tagovi

Dejan LovrenZenitHrvatska nogometna reprezentacijaRusijaRuska Premier liga

Ostale Vijesti