Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Rukometna bomba godine: Ivan Čupić napušta Vardar i odlazi u jedan od najvećih svjetskih klubova

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 17:05

Bravo, majstore!

Ivan Čupić radi transfer karijere!

Prema informacijama makedonskih medija, standardni hrvatski reprezentativac Ivan Čupić uskoro bi trebao napustiti Vardar i svoju karijeru nastaviti u njemačkom velikanu Kielu!

Kiel je osvojio Ligu prvaka pobijedivši u finalu favoriziranu Barcelonu, a sigurno je da će ovaj transfer jako dobro 'sjesti' i najboljem hrvatskom sportašu u 2020. godine i kapetanu hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoju Duvnjaku, koji je član Kiela od 2014. godine.

Što se tiče njegovog odlaska u Kiel, situacija je sljedeća – Čupić ima službenu ponudu i njemački velikan želi da im se 34-godišnji Metkovac pridruži odmah po završetku SP-a. Barem tako tvrde makedonski mediji...

U slučaju da Čupić ili Vardar to ne prihvate, Kiel će istu ponudu poslati i na kraju sezone. Valja dodati kako će Vardar vrlo vjerojatno izaći u susret hrvatskom reprezentativcu budući da je on jedan od rijetkih igrača koji je ostao vjeran klubu usprkos velikim financijskim problemima koji su ih zadesili usred pandemije koroanvirusa.

I prošle godine spominjao se njegov mogući odlazak iz Vardara, najzainteresiraniji su bili PPD Zagreb i Meškov Brest, ali je Čupić to sve odbio te je odlučio ostati dio kluba kojeg trenutno s klupe vodi ponajveća rukometna legenda Makedonije, Stevče Aluševski.

Čupić je s Kaubojima osvojio čak sedam odličja, četiri bronce i tri srebra, a prije nego li je stigao u Vardar u ljeto 2016. igrao je za VIVE Kielce, Rhein-Neckar Löwen, RK Gorenje Velenje, SD Octavio Vigo, RK Medvešćak i RK Metković.

S Vardarom je u sezoni 16/17. osvojio SEHA ligu, a 34-godišnje desno krilo jedan je od najboljih strijelaca u povijesti hrvatske rukometne reprezentacije. Mnoge je oduševila vijest u listopadu prošle godine kad je HRS objavio da se Čupić i Štrlek vraćaju u reprezentaciju, a Čupić je prije ove posljednje utakmice protiv Španjolske bio van reprezentacije dvije i pol godine.


Tagovi

Ivan Čupićtransferihrvatska rukometna reprezentacijaRukometna Liga prvakaKielRK Vive KielceVardarHRS

Ostale Vijesti