Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rudešovo priopćenje: "Slušati uvrede Torcide prema našem treneru nikako ne ide na čast navijačkoj skupini“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 09:50

Direktor Rudeša Stipe Čondrić osudio je ponašanje gostujućih navijača na jučerašnjoj utakmici.

Nogometaši Hajduka ove su nedjelje svladali Rudeš rezultatom 2-0 u Krančevićevoj čime su ostali na maksimalnom učinku u novoj sezoni HNL-a. Iako je pobjeda Hajduka bila bez mrlje, utakmicu je obilježilo i degutantno skandiranje dijela navijača Hajduka prema treneru Rudeša i jednoj od najvećih legendi u povijesti hrvatskog nogometa, Robertu Prosinečkom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš se na tu temu danas osvrnuo službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog. 

'Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika. Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili', poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić. 




Tagovi

RudešRobert ProsinečkiHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti