Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Rudeš se vratio starim navikama, Lokosi bez stopera, ali i bez problema do nove pobjede!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 16:50

Tri komada popili su Rudešani u nastavku, s tim da mogu biti sretni konačnim rezultatom…

Podstanarski derbi na kraju je očekivano otišao na stranu Lokomotive koja je s rutinskih 3-0 svladala Rudeš u drugoj utakmici 26. kola HNL-a. Pred ne baš previše gledatelja, Lokosi su do slavlja došli dvama pogocima novog nebrušenog dragulja s Kajzerice, Marina Šotičeka (71., 79.), s tim da je prvi mrežu gostiju načeo kapetan Marić (57.). Vrlo dobru partiju pružio je Robert Mudražija koji je asistirao za prva dva pogotka svoje momčadi, a jednom je i sam uspio matirati Markovića (67.), no taj je pogodak na kraju (opravdano ili ne, može se diskutirati) poništen zbog prethodnog prekršaja (visoko podignuta noga) Šotičeka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvu veliku priliku na utakmici propustio je Latković koji je u 19. minuti promašio čisti 'zicer' glavom s pet metara, a kasnije se ispostavilo da je to bila najbolja prilika gostiju na ovom ogledu. Prvi dio ovog ogleda nije nešto s čime bi HNL potražio sponzorstva iz inozemstva, ali Lokosi su se u nastavku vratili na tračnice i praktički projurili do pobjede pored nemoćnih Rudešana.

Inače, domaćin je ovu utakmicu odigrao bez stopera pa su tako ispred povratnika Čavline dva središnja braniča bili Marin Leovac, po vokaciji lijevi bek, te Mario Vranjković, nekadašnii napadač koji se posljednjih sezona isprofilirao kao desni bek. A, evo, očito može odigarati i kao stoper...

Rudeš je bio korektan, ali ništa više od toga. Lokomotivi je dugo trebala da se 'ugrije', ali kad su došli na rednu temperaturu, gostima više nije bilo spasa.

U 57. minuti Lokosi su došli do vodstva nakon kornera. Mudražija je digao loptu na drugu vratnicu, Pasariček je zaboravio na Matea Marića koji je manirom brata Mirka rutinski pospremio loptu u mrežu – 1-0

Svega tri minute kasnije, Čop je pokušao škaricama povećati vodstvo svoje momčadi, ali u tome nije bio uspješan baš kao ni Šotiček koji je u 63. loše tukao nakon dobrog dodavanja Žilinskog s lijeve strane.

Rudeš je do poravnanja mogao u 64. minuti, ali je Ćorić bio neprecizan, da bi onda 'kazna' stigla u 71. minuti kad je pitanje pobjednika postalo riješeno.

Majstor Duje Čop je sjajno proigrao Mudražiju koji se s lijeve strane sjurio u 16-erac, on je školskom povratnom loptom na petercu pronašao Šotičeka koji je je potom rutinski poentirao i otklonio svaku sumnju 'Balkon Boysa' da njegovi miljenici danas neće doći do pobjede – 2-0

Konačnih 3-0 postavio je mladi Šotiček svojim drugim pogotkom na utakmici. Dubinsku loptu sa svoje polovice poslao je Goričan, Čop je 'čopovski' pustio dodavanje mladog Zagorca kroz noge što je prilično zbunilo obranu gostiju, da bi onda Šotiček prihvatio to dodvanje, najstarijim driblingom na svijetu školovao svojeg čuvara pa onda fenomenalno zakucao loptu pod gredu i tako postavio konačan rezultat.

S ovom pobjedom, Lokomotiva se bodovno izjednačila s četvrtoplasiranim Osijekom, dok se Rudeš nakon prve pobjede u prvenstvu vratio 'starim navikama' te su sa sedam bodova ostali prikovani za dno prvenstvenog poretka.


Lokomotiva - Rudeš 3-0

Strijelci: 1-0 Marić (57., Mudražija) 2-0 Šotiček (71., Mudražija), 3-0 Šotiček (79., Goričan)

Stadion: Kranjčevićeva, gledatelja: 350

Glavni sudac: Mario Zebec (Cestica), VAR: Ivan Bebek (Rijeka)

Žuti kartoni: Mrčela, Latković (Rudeš)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Vranjković, Bartolec, Leovac, Žilinski (84. Matić) - Smakaj (56. Fetai), Marić (84. Kukavica) - Canjuga (56. Goričan), Mudražija, Šotiček - Čop

Rudeš (4-2-3-1): Marković - Krušlin (71. Šehić), Mrčela , Pavković (77. Vujanić), Karačić - Pasariček (71. Srbljinović), Vukmanović - Mašala, Ćorić (od 77. Kuzmanić), Latković - Brajković (58. Petković)



Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebNK RudešRudešHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti