Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rudeš potvrdio Špeljaka, u klub stigao i stoper Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 17:00

Od početka sezone mu se tražio novi angažman budući da je na Kvarneru bio prekrižen još od siječnja.

Germanijak je najavio kako će Karlo Špeljak postati novi igrač Rudeša, a klub je to u petak krajem dana potvrdio na svojim društvenim mrežama. Brzonogi napadača u redove zagrebačke momčadi stiže na jednogodišnju posudbu iz Celja čiji je član bio od početka ove sezone, dok je prošle sezone branio boje Šibenika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, Špeljak nije posljednja akvizicija Rudeša za nastavak sezone. Klub je dogovorio i dolazak Matea Pavlovića, stasitog stopera Rijeke, koji je od počeka sezone radio individualno, odnosno odvojeno od prve momčadi, dok mu se nije pronašao novi angažman. Pavlović je na Kvarner stigao prije godinu dana kao slobodan igrač, ali nakon svega prvih nekoliko utakmica postalo je jasno kako ipak neće raditi razliku u bijelom dresu. Do zime je već bio otpisan, a drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u St.Etiennu. Francuski velikan nije odlučio otkupiti njegov ugovor, a iako su postojale određene kombinacije da Pavlović karijeru nastavi u Kini, na kraju je i to propalo pa se onda koncem prošle sezone vratio na Rujevicu.

Sergej Jakirović, baš kao ni sada Željko Sopić, na Pavlovića nisu računali, stoga je bilo izvjesno da će on napustiti klub. Radilo se na sporazumnom raskidu, ali stasitog stopera to nije interesiralo, zbog čega je formu održavao individualnim treninzima. Posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorena je posudba Pavlovića u Rudeš te će on, zajedno sa Šehićem, Pešićem i ranije navedenim Špeljakom, koji su u klub stigli nakon novog trenera Golema, pokušati promijeniti krvnu sliku zagrebačke momčadi koja je u početku sezone osvojila svega jedan bod.

Pavlović je u karijeri promijenio podosta klubova, a najveći trag ostavio je u Francuskoj. Budući da je s Rijekom ugovorno vezan do kraja sezone, ovo je ujedno i njegov definitivni oproštaj od bijelog dresa i Kvarnera.



Tagovi

Mateo PavlovićHNK RijekaRijekaNK RudešRudešposudbaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti