Rudeš potvrdio rastanak s trenerom, traju pregovori s „novim Alavesom“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.06.19. | 10:39

Novi drugoligaš ima pune ruke posla.

Ivković iza sebe ima iznimno nogometnu karijeru. Nekadašnji čuvar mreže branio je između ostalog boje Dinama, Tirola, Sportinga i Belensesa, a najupamćenije je ostao po tome što je u karijeri (točnije jednoj godini) obranio dva kaznena udarca velikom Diegu Armandu Maradoni.

58-godišnji strateg na klupu Rudeša sjeo je početkom ove godine te je ispred sebe imao praktički nemoguću misiju. Ipak, Rudeš se u nastavku sezone podigao, momčad je imala glavu i rep te ostaje dojam kako su ovi momci mogli više od posljednjeg mjesta.

Ivković je pet godina bio trener Lokomotive te je oduvijek bio poznat po tome što gaji iznimno ofenzivnu igru te se nije bojao priliku dati mladim igračima. Možda je upravo taj njegov način razmišljanja koštao Rudešane određenog broja bodova. S druge strane, jasno je kako se momčad podigla iako je kara ostao praktički isti kao i na zimu.

Rudešani će tako u novu sezonu ući sa novim trenerom, a imena kandidata zasada su nepoznanica.

„Istekao mu je ugovor, a on je odlučio otići po isteku. Rekao je to nakon zadnjeg kola u Puli, a sada je informacija postala službena,“ javio se Germanijaku direktor Rudeša Tomislav Knežević, pa otkrio planove za budućnost:

„Predsjednik Ivan Knežević trenutačno radi na dvije opcije: jedna je partnerstvo slično onome s Alavesom, pa ćemo vidjeti kako će to proći i hoćemo li od njih dobiti trenera ili ćemo nastaviti po starom modelu koji nas je uostalom i odveo u prvu ligu,“ rekao je direktor, pa nastavio:

„Uvjeren sam kako s malo ozbiljnijim kadrom možemo ponovno u prvu ligu. I prva i druga liga su se razvodnile, gledam malo drugoligaše i  ne vidim neku nepremostivu prepreku.“

Rudeš je sezone 2016./2017. osvojio drugu ligu, te se u prvoj ligi zadržao dvije godine.

„I zadnji  put kada smo ušli u prvu ligu nismo to imali u planu, uzeli smo Igora Bišćana koji je bio bez iskustva i potpuna nepoznanica, tek nakon polusezone kada smo vidjeli gdje to ide smo odlučili pokušati napasti prvu ligu. Tako ćemo i ovaj put, mirno i opušteno, pa što bude,“ zaključio je Knežević

(foto: Pixsell)


Tagovi

NK RudešTomislav IvkovićAlaves

Ostale Vijesti