Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rožmanov Maribor siguran u Armeniji, ali isto ne može reći i MOL Fehervar (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 21:22

U prometnom danu Konferencijske lige Mađari ispali, a Slovenci prošli dalje

MOL Fehervar prva je momčad eliminirana iz Europe u novoj sezoni. Uvodna utakmica dana ponudila nam je veliko iznenađenje. Mađari su, naime, na gostovanju kod Ararata u Armeniji poraženi rezultatom 2:0 i s ukupno 3:1 ispadaju iz daljnjeg tijeka natjecanja.

Momčad bivšeg igrača Istre i Zadra Marcela Heistera imala je veći posjed lopte i više udaraca, no domaćini u vodstvo dolaze u 33. minuti pogotkom srpskog veznjaka Dimitrija Pobulića, koji iz slobodnog udarca s nešto više od 20 metara sjajno gađa lijevi gornji kut gola protivničkog vratara. 

Pogodak Pobulića pogledajte OVDJE.  

U nastavku pogotka nema sve do 85. minute, kada vodstvo domaćina udvostručuje Donimani Yakuba Silue. Asistirao mu je – njegov vratar. Naime, čuvar mreže Vsevolod Ermakov ispucao je loptu iz svog kaznenog prostora sve do napadača koji vara dvojicu MOL-ovih braniča i loptu posprema za potvrdu prolaska u drugi krug.

Sjajnu asistenciju vratara i drugi pogodak Ararata pogledajte OVDJE.

U Armeniji je gostovao i Maribor Simona Rožmana. Nakon minimalne pobjede na domaćem terenu u prvom susretu, Viole su u uzvratu kod ekipe Urartua tražile novu pobjedu i potvrdu prolaska u iduću fazu. Marko Alvir, domaći veznjak koji je u Mariboru odnedavno na posudbi iz Viktorije Plzen, krenuo je od prve minute, a jedini pogodak na susretu vidjeli smo u 85. minuti.

Dominaciju gostiju, koji su imali 10 udaraca u okvir u odnosu na domaćih šest, kao i četiri u okvir u odnosu na domaća dva, okrunio je mladi slovenski napadač Danijel Sturm, pogodivši u 85. minuti dvoboja.

Pogodak Sturma, koji je u igru ušao u 58. minuti, pogledajte OVDJE


Preostali rezultati utakmica:

Struga – Liepaja* 1:4

Gagra - Sutjeska* 1:1

Kauno Žalgiris* - Europa FC 2:0

KuPS* - Noah 5:0

Valmiera - Suduva* 0:0

Dinamo Batumi* - Tre Penne 3:0

FC Santa Coloma* - Mons Calpe 4:0

St Josephs - Levadia* 1:1


Tagovi

Simon RožmanMariborMarko AlvirMol FehervarAraratKonferencijska liga

Ostale Vijesti