Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rožman se zahvalio na suradnji nekadašnjem junioru Hajduka, slijedi li povratak u HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 12:23

Stasiti branič igrao je za Slaven Belupo i Cibaliju prije nego li je preselio u susjedstvo prije tri godine.

Špiro Peričić više nije igrač Maribora, potvrdili su iz slovenskog velikana na službenim stranicama.

Peričić je karijeru započeo u Junaku iz Sinja, da bi onda kao 14-godišnjak prešao u Hajduk. Član splitskog kluba bio je narednih sedam godina, ali za prvu momčad nije upisao nijedan službeni nastup već je seniorsko iskustvo skupljao po posudbama u Primorcu 1929, Solinu i Dugopolju.

U zimu 2015. godine prelazi u Slaven Belupo, ali se tamo nije nametnu te je za Farmaceute skupio tek tri nastupa. Nakon toga ponovno odlazi u Dugopolje, da bi prvu pravu prvoligašku konstantu dobio u Cibaliji gdje je bio standardan u sezoni 17/18.

Nakon godine dana u Vinkovcima, Peričić odlazi u Muru. Tamo se zadržao godinu dana, a dobre igre nisu prošle nezapaženo pa ga je tako u svoje redove doveo Maribor. U posljednje dvije sezone bio je okosnica obrane Viola, skupio je ukupno 62 nastupa, četiri pogotka i jednu asistenciju u dresu Maribora, ali je nakon dvije sezone odlučio sporazumno raskinuti sa slovenskim velikanom nakon što mu je postalo jasno da ga nekadašnji strateg Rijeke Simon Rožman ne vidi kao startera.

(1.50) Hajduk (4.30) Slaven Belupo (6.50)

Osim Peričića, Maribor je napustio i Amir Dervišević, dok je Aljoša Matko transferiran u švedski Hammarby.

Ne treba odbaciti mogućnost Peričićevog povratka u HNL budući da se on u posljednje tri sezone u Sloveniji afirmirao u jako kvalitetno rješenje u obrambenoj liniji. Prema Transfermarktu, tržišna vrijednost Špire Peričića iznosi 500 tisuća eura.



Tagovi

Špiro PeričićMariborSimon RožmantransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti