Goran Kovacic/Pixsell
Goran Kovacic/Pixsell

Rožman ostaje bez Španjolca kojeg je Rijeka platila 350 tisuća eura, Monza povukla braniča s Rujevice

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 08:54

Rubrika odlasci trebala bi postati još veća...

Nogometaši Rijeke okupit će se u ponedjeljak na Rujevici na početku priprema za novu sezonu, ali samo kako bi se svi zajedno uputili prema Umagu gdje će do 15. siječnja udarati temelje za proljetni dio sezone. Riječani će istarski dio priprema odraditi u dva ciklusa od ponedjeljka do petka i pritom odigrati najmanje tri pripremne utakmic, prenosi Novi list.

Adrian Liber, za sada, trebao bi biti jedino novo lice na početku priprema, vjerojatno ne i jedino budući da je za očekivati da će kroz cijeli zimski prijelazni rok biti još dolazaka i odlazaka. Izvjesno je da pripreme neće početi Momčilo Raspopović, koji odlazi u rumunjsku Astru (transfer je praktički gotov, rješavaju se formalnosti oko registracije), Dani Iglesias, kojem se traži klub pa je dobio nekoliko dana slobodno duže, te po svemu sudeći ni Tibor Halilović, koji bi, bude li sve u redu prilikom finalizacije transfera, u ponedjeljak trebao biti u Heerenveenu na liječničkim pregledima.

U konkurenciji za proljetni dio sezone trener Simon Rožman neće imati ni talijanskog lijevog braniča Armanda Anastasija, kojeg je Monza odlučila povući s posudbe. Neće to biti značajan udarac za riječku momčad budući da se Anastasio nije uspio izboriti za prostor kraj Daniela Štefulja. U nešto više od dva mjeseca upisao je tek četiri nastupa, tri u Europskoj ligi i jedan u HNL-u, od toga je dvije utakmice počeo od prve minute (Šibenik, Napoli) i nije ostavio dojam igrača koji može predstavljati pojačanje.

Rožnman tako ostaje, barem što se tiče pozicije lijevog beka, na Danijelu Štefulju i Enniju Travagliji, a nije nemoguće da baš za to mjesto dvojac Mance - Juričić ovog siječnja odluči 'pojačati konkurenciju'. Što se tiče Iglesiasa, za njega se vrlo vjerojatno neće tražiti nikakva zamjena budući da njegova uloga u momčadi Rijeke nije bila od neke velike važnosti te bi onaj mali broj minuta kojeg je Španjolac proveo na terenu u nastavku sezone mogao biti namijenjen nekom od talentiranih riječkih veznjaka.

Zanimljivo, Iglesias je u Rijeku stigao u ljeto 2019. godine za 350 tisuća eura iz Istre 1961. Da budemo precizniji, iznos od 350 tisuća eura registriran je u Transfermarktu, ali je jasno kako Rijeka taj novac nije platila za njega već su tako 'prebijeni' neki stari dugovi koje je Istra 1961 imala prema Rijeci (postotak i naknada za razvoj Mate Miloša kad je odlazio u Benficu).

Za momčad s Kvarnera Iglesias je - bez učinka - skupio ukupno 17 nastupa.


Tagovi

Dani IglesiasHNK RijekaMonzatransferiSimon Rožman

Ostale Vijesti