Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rožman optimističan uoči Hajduka: Vratili smo energiju, veselje i osmijeh na lica igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 18:02

Hajduk dolazi s nekoliko novih igrača. Imali su dugu pauzu i sigurno su se dobro regenerirali, bit će spremni i motivirani, ali vjerujem da možemo prekinuti ovaj negativan niz, poručio je trener Rijeke

Nakon eurospkog nastupa Dinama, u prvi plan vraća nam se HNL. Novo kolo, 23. po redu, donosi nam novi derbi, i to Jadranski, 160. po redu. Igrali su Splićani i Riječani nedavno, Hajduk je slavio pogotkom Caktaša u sudačkoj naknadi i sada se vraćaju na mjesto sreće.

Međutim, Riječani se nadaju kako će oni ovaj put biti uspješniji, čime bi ujedno stali i na kraj negativnoj seriji u koju su upali. Rijeka je prvi put nakon duljeg vremena imala nekoliko dana odmora, a kako bi trener Simon Rožman što bolje pripremio momčad, igrače je odveo na mini pripreme u Rovinj. Doduše, ne sve, jer s ostatkom momčadi nisu Pavičić i Kulenović, o čemu smo jučer pisali.

„Neke dobre stvari izgubile su se u cijeloj ovoj situaciji bez treninga i maknuli smo se malo da budemo svi zajedno, da popravimo ono što moramo. Prolazili smo kroz neke sitnice i očekujem protiv Hajduka rastrčanu momčad koja će napraviti dobar rezultat. Igrači su svjesni da neke stvari nismo radili dobro i bitno je da smo se ovdje u Rovinju smirili. Dečkima se vratio osmijeh na lice, vratili smo energiju, vratili smo veselje, psihički smo se podigli i vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da se izvučemo iz krize koju smo upali“, osvrnuo se trener Rijeke na rovinjske dane.

Pohvalio je i Hajduk, koji također dolazi odmoren s obzirom na to da zbog virusom zaraženih članova prve momčadi jedno dulje vrijeme nije igrao.

„Za razliku od one utakmice od prije tri tjedna, Hajduk dolazi s nekoliko novih igrača. Imali su dugu pauzu i sigurno su se dobro regenerirali, bit će spremni i motivirani, ali kažem, vjerujem da možemo prekinuti ovaj negativan niz“, zaključio je Rožman za klupske stranice.

Svoje viđenje u vezi subotnjeg derbija iznio je i Franko Andrijašević, dijete Hajduka. Također je pohvalio mini pripreme u Rovinju i naglasio kako su napokon imali pet-šest dana za normalan trening. Sukladno tome, vjeruje u dobar rezultat.

„Hajduk će se vjerojatno postaviti na isti način kao i zadnji put, ali mi moramo biti bolji u svim segmentima, pokazati veću želju i energiju, a to nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama. Ako to pokažemo bit ćemo na pravom putu“, ukratko je poručio Andrijašević.

Podsjetimo, Rijeka je u posljednje četiri utakmice osvojila samo dva boda, a zadnju pobjedu upisala je početkom veljače kod Lokomotive. Dvoboj protiv Hajduka igra se u subotu s početkom u 17.30 sati.



Tagovi

Simon RožmanFranko AndrijaševićHNK RijekaHajduk

Ostale Vijesti