Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Rožman je osmi trener koji ove sezone napustio HNL, samo tri kluba nisu mijenjala

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 09:49

Trenerski posao je kruh sa sedam kora, pogotovo u ligama poput HNL-a.

Trenerski posao definitivno je jedan od najstresniji poslova, mnogi od njih nikad ni ne raspakiraju stvari iz kofera, a već postaju bivši. Posebno to važi za lige poput HNL, koje nisu toliko financijski moćne, a apetiti navijača i vlasnika klubova su toliko da ne bi progutali ne najbolje klubove svijeta.

Tako smo ove sezone u najvišem rangu hrvatskog nogometa vidjeli čak 10 smjena, a sad već bivši trener Rijeke Simon Rožman osmi je trener koji je prestao s radom u Prvoj HNL.

Krenimo redom, Istra je u sezonu krenula s privremenim rješenjem na klupi Jumićem, nakon otkaza Prelecu, pa je doveden Faustino Budicin, koji je nedavno razriješen s dužnosti te je ponovno vraćen gasitelj Jumi.

Hajduk je definitivno rekorder s tri smjene i četiri trenera ove sezone. Tudor je poveo Bijele u sezonu, ali je stigla primamljiva ponuda Juventusa pa je Tušo digao sidro i zapalio u Torino. Njega je zamijenio Hari Vukas, koji je izdržao cijelih osam utakmica u kojim je upisao pet poraza i tri pobjede pa je i on smijenjen te je na njegovo mjesto postavljen Boro Primorac, no voditelj akademije se nije vidio kao trajno rješenje što je poručio i vodstvu kluba pa je nedavno doveden Talijan Paolo Tramezzani.

Osijek, Varaždin, Gorica i Lokomotiva mijenjali su samo jednom, za sad, i to svatko iz svog razloga. Naime, Kulešević i Toplak otišli su zbog loših rezultata, dok su Dambrauskas i Tomić otišli zbog boljih ponuda, iako je sad već bivši trener Lokomotive zbog bizarnog razloga završio na burzi rada. Međutim, nakon otkaza Rožmanu veže ga se za Rujevicu pa bi se opet mogla aktualizirati bolja ponuda.

No, ne biste vjerovali u HNL postoje i klubovi koji nisu promijenili trenera i to tri. Prvi je Dinamo, koji ima odlične rezultate, a i da nema tko bi smijenio Zorana Mamića, a druga dva kluba su Šibenik i Slaven Belupo. Rendulić je vratio klub sa Šubićevca u Prvu HNL i logično je da ih vodi, a u Koprivnici još uvijek vjeruju u simpatičnog Stipića, čak su mu dali nedavno podršku.

No, često se ta podrška znala pokazati kao najava otkaza, što smo vidjeli i kod donedavno najdugovječnijeg aktualnog trenera u HNL Simona Rožmana, nešto više od 17 mjeseci na klupi kluba s Rujevice, koji ne da je dobio podršku nego produljenje ugovora pa je par dana kasnije završio sa suradnjom...


Tagovi

Ivica KuleševićGoran TomićIgor TudorBoro PrimoracHari VukasKrunoslav RendulićZoran MamićValdas DambrauskasSamir ToplakSimon Rožman

Ostale Vijesti