VINCENT WEST/Action Images
VINCENT WEST/Action Images

Rožman: „Dinamo je ponovno favorit, a Hajduk je s Mlakarom napravio jako dobar posao“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 09:19

Trener Maribora i dalje prati zbivanja u HNL-u.

Nekadašnji trener Rijeke Simon Rožman bez obzira na odlazak iz HNL još uvijek jednim oko prati ligu u kojoj je uzeo svoj drugi trofej. Današnji kormilar Maribora u razgovoru za Sportske novosti prokomentirao je trenutno stanje u HNL.

 „Ne mogu reći da pratim detaljno sva događanja u HNL-u, ali, generalno, ostao sam u tijeku. Dakle, ove četiri najbolje momčadi su i u ovom prijelaznom roku najviše dobile ili barem nisu puno izgubile, ostale su na razini od lani“, započeo je Rožman.

Međutim, slovenski stručnjak i dalje Dinamo vidi kao glavne favorite za osvajanje naslova.

„Dinamo je ponovno favorit, pod uvjetom da ne proda jako puno igrača. Tada bi došao u situaciju da više ne mora biti razumljivo da će osvojiti naslov. Međutim, u ovom trenutku je i dalje veliki favorit. Osijek vidim u poziciji da može držati lanjski kontinuitet, a to će isto ovisiti o Ramonu Mierezu. On je ostao i to je veliki dobitak za Osječane, ako ga neće prodati. Mierez je pravi golgeter kakvog treba svaka momčad koja želi osvajati trofeje“.

Hajduk ove sezone napokon želi napraviti rezultatski iskorak. Rožman dobro poznaje jedno od pojačanja koje je stiglo na Poljud, naravno riječ je o Slovencu Janu Mlakaru.

„Hajduk je, nema sumnje posložio jako respektabilnu momčad. To je momčad koja se sigurno može uključiti u borbu za vrh. Što se tiče Mlakara, poznajem ga jako dugo, još kao mladog igrača od 14-15 godina iz Domžala. Hajduk je napravio jako dobar potez, on je igrač koji može igrati na tri pozicije u napadu, jako je zahvalan za trenera jer je discipliniran u obje faze igre. Uhvatio je sad kontinuitet koji je bio malo izgubio, bio je prvi strijelac Slovenije. Znam da je jako ambiciozan pa vjerujem da će to i pokazati. Ono što ga krasi jesu radna etika i profesionalizam te su odlike na visokoj razini. Kažem, dobro pojačanje za Hajduk“.

Rožman svoju Rijeku vidi otprilike na istoj razini kao lani.

„Rijeka je izgubila u dijelu karaktera i kvaliteti Franka Andrijaševića, ali je dobila ono što je trebala, više brzine u završnici“.

„Ove četiri najjače momčadi iskaču, a od ostalih, ne sumnjam da će svima biti jako teško na gostujućim terenima, više će šanse imati u domaćim utakmicama. Moja je prognoza da ćemo opet gledati dobar nogomet te da će prvenstvo ponovno biti neizvjesno, kao lani“, zaključio je Rožman u razgovoru za Sportske novosti.


Tagovi

Simon RožmanPrva HNLDinamo ZagrebHajdukOsijekHNK Rijeka

Ostale Vijesti