Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Rožman bi ovog siječnja mogao ostati bez tri prvotimca, ali bi Rijeka zato mogla zaraditi 50 milijuna kuna

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 21:00

Jedan transfer sve je bliži realizaciji, dok za preostala dva ima još puno faktora u igri

Trener Rijeke Simon Rožman u narednih bi se mjesec dana mogao naći u poprilično velikim problemima.

Osim što Riječani u nastavku sezone moraju odigrati minimalno 27 utakmica (a moguće i 29, zavisi o plasmanu u Hrvatskom kupu) te da će gotovo do kraja sezone igrati u ritmu srijeda - nedjelja, ono na čemu uprava njegovog kluba trenutno najviše radi su izlazni transferi.

Bez jednog igrača već je ostao, Momčilo Raspopović priključio se Astri, a Rijeka je na tom transferu zaradila 200 tisuća eura. Da budemo precizniji, to je iznos transfera, a kad će se Rijeka naplatiti još nije poznato. Nadalje, tu je i Tibor Halilović, a njegov transfer u Heerenveen pitanje je dana. Bivši član Dinama, Lokomotive i Wisle Krakow pokazao se kao jako bitan faktor u igri Rijeke, a da je igrač za 'velike utakmice' pokazao je u posljednja dva finala Hrvatskog kupa. Halilović je u obje utakmice (Dinamo, Lokomotiva) bio strijelac, ali osim toga imponirala je njegova dinamika i motorika u sredini terena s kojom su Riječani puno lakše ostvarivali sve ono što je Rožan zamislio.

On bi uskoro trebao preseliti u Nizozemsku, a kako je prvi javio Novi list, Rijeka bi na ime tog transfera trebala zaraditi oko 1,5 milijuna eura.

No, kad je riječ o izlaznim transferima, to navodno ne bi trebalo biti sve. Osim Halilovića, veoma je izgledno da će klub ove zime napustiti Stjepan Lončar i Ivan Nevistić.

Potonji je već ranije bio na radaru nekih talijanskih prvoligaša, a kad uzmemo u obzir njegove izvrsne igre tj. obrane u Europskoj ligi i jesenskom dijelu 1.HNL, nije nemoguće da i on uskoro postane bivši stanovnik Rujevice. Ista stvar vrijedi i za Stjepana Lončara, zahvalnog veznjaka koji je puno napredovao dolaskom u Rijeku, a za njim navodno postoji interes iz Njemačke.

Kako piše Novi list, Rijeka bi ove zime - u slučaju da dvojac Mance - Juričić bude na 'razini zadatka' - od prodaje Halilovića, Lončara i Nevistića mogla uprihoditi 50 milijuna kuna. Jasno, taj iznos vjerojatno bi bio znatno veći da se nije dogodila pandemija koronavirusa koja ne samo da je mnogim igračima 'srušila' vrijednost, već je smanjila mogućnost klubova iz 'liga petice' za plaćanjem odšteta za igrače koji dolaze iz 'nešto slabijih' liga kao što je HNL.

Osim prethodno spomenutog trojca, Riječani neće imati ništa protiv ni da prodaju igrače poput Smolčića, Štefulja, Velkovskog ili Murića, ali za ovu četvrorku realnije je da inozemni transfer realiziraju na ljeto.


Tagovi

Simon RožmanHNK Rijekatransferi

Ostale Vijesti