Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rosas preuzima klupu Šibenika, klub vraća braniča iz Turske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 10:26

Nekadašnji wunderkind Barcelone postat će nasljednik Sergija Escorbara, baš kao što se zna tko bi trebao preuzeti ulogu Gordona Schildenfelda.

Nogometaši Šibenika odradili su jako dobru povratničku sezonu u 1. HNL. Sezonu je na kao glavni trener započeo Krunoslav Rendulić, nakon jednog manjeg niza slabijih rezultata zamijenio ga je Sergi Escobar, da bi onda nakon posljednjeg kola na Maksimiru i Španjolac digao sidro te se zaputio put Castellona gdje ipak nije uspio izboriti ostanak u drugom razredu španjolskog nogometa.

U novom klubu dočekao ga je i Mario Rosas, nekadašnje čudo od djeteta Barcelone. No, ispadanjem u treću ligu, Rosas više nije imao važeći ugovor pa je tako njegov angažman u Šibeniku postao lakše ostvariv.

Rosas će u Krešimirov grad stići ove subote, dok će dva dana kasnije imati prvo upoznavanje s novom momčadi. Bit će tu puno promjena u odnosu na prošlu sezonu, ali Rosasa to ne bi trebalo previše brinuti. Ako ne ništa, barem će njegova riječ imati na značaju kad se budu tražili novi igrači…

I ptice na grani znaju kako Labrović i Ampem odlaze put Rujevice, a prošlog je tjedan i Gordon Schildenfeld potvrdio kako će on karijeru nastaviti na Cipru. Senator odlazi, ali drugi dolazi, jer iz Turske se vraća Ante Kulušić.

35-godišnji branič i rođeni Šibenčanin posljednji je put bio u 1.HNL u proljetnom dijelu sezone 16/17. Tad je nosio dres Rijeke, za klub s Kvarnera je upisao ukupno sedam nastupa, a to mu je bilo dovoljno da osvoji dvostruku krunu. On bi trebao preuzeti sve ovlasti koje je imao Schildenfeld, a iako više nije u cvijetu mladosti, prošle je sezone za Ankaragucu skupio 19 nastupa u Super lig.

Osim toga, u klubu ozbiljno rade na potpisu novih ugovora s nekolicinom igrača kao što su Rogić, Batarelo, Kvesić i Pajić, s tim da je samo kod potonjeg ishod – zasad – neizvjestan.

Što se tiče povratka senatora, spomenimo kako je Kulušić svojevremeno bio U-21 reprezentativac, a prvi put se u inozemstvo otisnuo prije 12 godina kad je iz Šibenika preselio u Hacettepe Spor za 400 tisuća eura.


Tagovi

Gordon SchildenfeldNK ŠibenikHNLAnte KulušićAnkaragucunogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti