Rošada u sastavu Dinama: Reprezentativac više neće biti na klupi

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.09.18. | 08:44

Obojica zaslužuju "jedinicu"

Sportske novosti u današnjem broju tvrde kako će nakon reprezentativne stanke doći do male rošade u udarnom sastavu Modrih. Naime, u dosadašnjem dijelu sezone na golu Dinama u europskim utakmicama stajao je Danijel Zagorac, a reprezentativni vratar Dominik Livaković branio je u pravilu prvenstvene utakmice.

Djelomično i zbog kasnijeg priključivanja momčadi nakon osvojenog svjetskog srebra, Livaković je na početku sezone krenuo s klupe. U Europi je branio Danijel Zagorac, a u prvoj utakmici HNL-a protiv Rudeša Adrian Šemper koji se trenutno nalazi na posudbi u Chievu iz Verone.

Zagorac je svoju priliku iskoristio maksimalno, u osam europskih utakmica bio je ponajbolji igrač Plavih, ali Livaković je drugi vratar reprezentacije, osam godina mlađi i logika nalaže da mladi Zadranin bude prvi vratar Dinama, što znači da će Zagorac, unatoč odličnoj formi, preseliti na klupu.

No, Nenad Bjelica će Zagorcu ipak omogućiti igranje utakmica, u hrvatskom kupu, a za stratega Plavih dobro je znati da na klupi ima izvrsnog čuvara mreže.

Postavlja se pitanje samo hoće li „degradiranje“ Zagorca utjecati na njegov zadovoljstvo sa statusom u prvaku Hrvatske. Jer, radi se definitivno o odličnom vrataru koji bi u većini klubova bio neupitna jedinica…

Što se Livakovića tiče, on se trenutno nalazi s reprezentacijom u Portugalu, a za očekivati je kako će u jednoj od dvije utakmice svjetskih doprvaka dobiti priliku kao zamjena novoj „jedinici“ Lovri Kaliniću.

> Odigraj Portugal - Hrvatska                             

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Danijel ZagoracDominik Livaković

Ostale Vijesti