Rooney će biti hit u Kini? On je vrh, spada u kategoriju s Messijem i Ronaldom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.11.15. | 13:52

Sven-Goran Eriksson oduševljen je idejom da Wayne Rooney karijeru završi u kineskoj Superligi.

Bivši izbornik engleske reprezentacije trenutno je trener kineskog Shanghai SIPG-a i rado bi u Kini vidio napadača Manchester Uniteda.

Sven-Goran Eriksson je bio na kormilu 'Tri lava' kada je Wayne Rooney bio u top formi i bilježio je najbolje nastupe za reprezentaciju. Nakon što su u medije procurile informacije kako u Kinu pokušavaju 'namamiti' Rooneyja s unosnim ugovorom, švedski trener koji je 2014. godine preuzeo Shanghai SIPG nakon perioda u Guangzhou, vjeruje kako bi Rooneyev dolazak bio sjajan za kinesku ligu i prvenstvo.

Nogomet postaje vrlo važan i razvijen ovdje. Postoje velike ambicije za kinesku Super League“, rekao je Eriksson SunSportu, dodajući:

Već imamo slavne igrače poput Robinha, Asamoaha Gyana i Demba Ba, koji su donijeli nešto posebno. Ali naravno da je Rooney potpuno druga razina. On je vrh i sami vrh, a može ga se smjestiti u istu kategoriju s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom. Svi u Kini znaju da ga svi slavni igrači vole. Rooney bi odveo ovu ligu na drugu razinu, ne sumnjam u to“.

Rooney neće baš tako skoro napustiti Old Trafford budući da mu aktualni ugovor istječe za tri godine. Ali kada mu s 33 godine istekne ugovor, ne treba sumnjati da neće nedostajati ponuda za njega, ako ne odluči završiti karijeru.

Rooney nikada nije imao veće ozljede, tako da mislim da će on još uvijek biti odličan igrač i u kasnim 30-im godinama. On se nikada nije previše oslanjao na brzinu, pa će on i dalje imati tehniku, snagu, iskustvo i osobnost. Momčadi iz svih krajeva svijeta će ga pokušati dovesti, uvjeren sam. Bilo bi sjajno kada bi mogao doći ovdje u Kinu“, zaključio je Eriksson.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Shanghai SIPGSven-Goran ErikssonManchester UnitedWayne Rooney

Ostale Vijesti