REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Ronaldo nadu drži živom: United jedva protiv Norwicha, Portugalac kompletirao hat-trick za preokret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 18:00

Iako je Ronaldo nezadovoljan u Unitedu, orio se "siuuuuuuuuuuuuuu" Old Traffordom.

Iako su vjerojatno svi danas proveli poslijepodne uz male ekrane gledajući super-okršaj Cityja i Liverpoola u polufinalu FA kupa, navijači onih ostalih klubova Premier lige su imali ozbiljnog posla. Valja spasiti status prvoligaša ili pak osigurati Europu, ušli smo u posljednju fazu prvenstva pa mjesta za popravak gotovo da i nema. Danas nam je raspored priuštio ukupno četiri utakmice, i moramo priznati, imali smo što vidjeti.

Za početak jedan nogometni dejaa vu. Tottenham je, nakon jedne ozbilje serije koja ih je katapultirala na četvrtu poziciju, opet ušao u svoju crnu rupu. Malo tko je računao na šetnju do pobjede protiv Brightona, ali mnogi su ostali šokirani kada je Trossard zabio za pobjedu Galebova u 90.minuti. Antonio Conte kao da napravi jedan i pol korak naprijed, samo da bi idućeg vikenda zakoračio unazad.

Takav rezultat najviše ide na ruku Manchester Unitedu koji je imao priliku pobjedom protiv Norwicha doći na samo tri boda zaostatka od te obećane zemlje zvane Liga prvaka. To im je pošlo za rukom, ali puno teže od očekivanja. Iako je Norwich zadnji i sigurno ispada u Championship, danas su gotovo pa preokrenuli 2:0 zaostatak i škirali Teatar Snova. Konačni rezultat 3:2.

Junak pobjede? Prvi među nezadovoljnicima – Cristiano Ronaldo. Tri gola neumornog Portugalca za vodstvo i potom, konačno i pobjedu Uniteda. Nakon dugo vremena, Kiki je zabio gol iz slobodnog udarca. Podsjetilo nas je to na slavne dane Portugalca koji se vratio udarcima punom nogom, pa što bude. Danas se dogodilo ono najbolje – pao je gol.

Iako je ovaj slobodnjak obilježio susret, valja pohvaliti i Davida De Geu. Naime, pri rezultatu 2:2 Španjolac je obranio dva velika zicera Kanarincima i tako usmjerio susret prema očekivanom epilogu. Sve ostalo bi označilo novu katastrofu na Old Traffordu koji željno iščekuje dolazak Erika Ten Haga na klupu.

Moramo se dotaknuti i Arsenala. Tamak kad je Mikel Arteta posložio redove, opet problemi u raju na sjeveru Londona. Southampton, koji je nedavno stradao od Chelseaja sa šest pogodaka u mreži, danas je izdržao sve nalete Topnika i potom, u posljednjim sekundama prvog dijela, zabio gol vrijedan pobjede. Poljski stoper Bednarekzabio je pogodak nakon kornera i još jednom razotkrio sve manjkavosti obrane Arsenala.

Za kraj ostavljamo Watford i Brentford. Pčelice su stigli na sjevernu stranu predrgrađa Londona neopterećene pozicijom jer je mjesto u Premierligi zagarantirano, no to ih nije spriječilo da uzmu sva tri boda. Opet je pobjedu zakuhao Christian Eriksen. Veliki povratnik uživa na travnjacima diljem Engleske. Nevjerojatno ga je gledati, manje od godinu dana od zamalo izbjegnute tragedije na Parkenu.

Premier liga, 33.kolo

Subota, 16.travnja

Tottenham – Brighton 0:1

Manchester United- Norwich 3:2

Southampton – Arsenal 1:0

Watford – Brentford 1:2

Nedjelja, 17.travnja

Newcastle – Leicester 15.15

West Ham – Burnley 15.15


Tagovi

Manchester UnitedNorwich CityBrightonTottenhamCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti