PETER CZIBORRA/Action Images
PETER CZIBORRA/Action Images

Ronaldo i De Gea spasili United kod Norwicha: Rangnick i dalje stopostotan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 20:21

Crveni vragovi došli su do minimalne pobjede protiv fenjeraša.

Manchester United je teže od očekivanog upisao gostujuću pobjedu protiv Norwicha rezultatom 0:1. Norwich je u drugom dijelu imao niz opasnih prilika, ali tri boda Unitedu donio je David De Gea sjajnim obranama i Cristiano Ronaldo pogotkom iz jedanaesterca kojeg je sam izborio. Momčad Ralfa Rangnicka sada se bodovno izjednačila s West Hamom na četvrtom mjestu, no Čekićari imaju utakmicu manje i bolju gol razliku. Gosti su u prvom dijelu imali većinu posjeda, ali nisu uspjeli profitirati iz terenske inicijative, iako su par puta bili blizu pogotka.

U 15. minuti Unitedu je dosuđen slobodan udarac u veoma opasnoj zoni, na svega dvadesetak metara od gola Tima Krula. Kod lopte su stajuali Ronaldo i Fernandes, ali udarac je izveo brazilski bek Alex Telles. Lopta se od živog zida odbila u prečku i preko vrata, Norwich je imao sreće.

Na iduću prigodu čekalo se do 37. minute kada je Ronaldo proigran na desnoj strani, vagao je obranu, prodao dva lažnjaka, ali njegov udarac lijevom nogom brani Krul. Norwich u prvom dijelu nije ubilježio ijednu opasnu priliku.

Ipak, u drugom dijelu De Gea je bio prvi koji je morao spašavati svoju momčad. Igrala se 57. minuta, Teemu Pukki je sjajno gađao u same rašlje, ali španjolski golman se istaknuo još boljom paradom.

Susret je prelomljen u 75. minuti. Scott McTominay je ubačajem tražio Ronalda u kaznenom prostoru, a Portugalac je pao nakon povlačenja mladog beka Norwicha Maxa Aaronsa.

Darren England je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a Ronaldo je bez poteškoća realizirao kazneni udarac. Tim Krul je specijalist za ovakve situacije, ali sada je bio nemoćan. Jedini pogodak na utakmici pogledajte OVDJE.

Samo dvije minute kasnije De Gea ponovno u ulozi spasitelja, ovoga puta obranio je udarac Ozana Kabaka glavom sa svega nekoliko metara. U 82. minuti stvar spašava Eric Bailly koji je sjajno izblokirao udarac Billyja Gilmoura, jedan prethodni blokirao je Diogo Dalot. United je jako opasno živio u samoj završnici, ali je na kraju kući odnio tri teško izborena boda .

U idućem kolu gostuju kod Brentforda u Londonu, a Norwich će dočekati Gerrardovu Aston Villu.

Premier liga, 16. kolo:

Petak

Brentford – Watford

Subota

Manchester City - Wolverhampton 1:0

Arsenal – Southampton 3:0

Chelsea – Leeds 3:2

Liverpool - Aston Villa 1:0

Norwich - Manchester United 0:1

Nedjelja

Leicester – Newcastle 15:00

Burnley – West Ham 15:00

Crystal Palace – Everton 17:30

Brighton – Tottenham (Odogođeno zbog velikog broja zaraženih igrača)



Tagovi

Manchester UnitedNorwich CityPremier liga

Ostale Vijesti