Romino dijete spasilo rođendansku proslavu idola Tottija, Destro sa 40 metara potvrdio 5/5 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 19:50

Teže nego što se očekivalo Roma je svladala Veronu, te ostala na maksimalnom učinku nakon pet kola Serie A... Rimljani su pobijedili s 2:0, uz puno izgubljenih živaca.

Oko pedeset tisuća ljudi došlo je na Olimpico, u nadi da će vidjeti nastavak Romine pobjedničke serije, ali i kako bi čestitalo 38. rođendan 'jedinom kapetanu' Francescu Tottiju. Jasno, Rudi Garcia krenuo je sa slavljenikom u udarnih 11, no u odnosu na prošlu utakmicu u sastavu nije bilo Torosidisa, Holebasa i Gervinha. Dodajmo tome i izostanak redom ozlijeđenih Astorija, Castana, De Rossija, Strootmana, Iturbea...

Gosti su se od samog početka postavili čvrsto, pa je Roma teško stizala u prave šanse. Najveću je promašio Mattia Destro, a u dvije-tri situacije zaprijetila je i Verona. U nastavku Garcia je posegnuo za Gervinhom, a od 67. minute i za Florenzijem. Rođeni Rimljanin i Romino dijete zamijenilo je Tottija, što je značilo da se neće ostvariti želja svih – da Il Capitano na rođendan zabije prvi gol u sezoni.

Pomalo tužnog Tottija navijači su s terena ispratili ovacijama „C'e solo un Capitano“, a uskoro ga je razveselio baš Alessandro Florenzi. Gotovo očajnički je naime 23-godišnji veznjak opalio s velike udaljenosti i pogodio, spasivši tako rođendansku proslavu svog idola.

U 86. minuti Destro je, koji se dotad napromašivao, lukavim udarcem s 35-40 metara iznenadio suparničkog (trećeg!) vratara Gollinija... Još jedan fantastičan pogodak za Rominu šestu ovosezonsku pobjedu u isto toliko utakmica.

SERIE A, 5. KOLO

Subota

Roma – Verona 2:0 (Florenzi 75', Destro 86')
20:45 Atalanta – Juventus

Nedjelja

12:30 Sassuolo – Napoli
15:00 Cesena – Milan
15:00 Chievo – Empoli
15:00 Inter – Cagliari
15:00 Torino – Fiorentina
20:45 Genoa – Sampdoria

Ponedjeljak

19:00 Udinese – Parma
21:00 Palermo – Lazio

(Foto: Action Images)


Tagovi

VeronaMattia DestroAlessandro FlorenziFrancesco TottiRoma

Ostale Vijesti