Davor Javorovic / Pixsell
Davor Javorovic / Pixsell

Romantika u Prvoj NL: Dvije ikone Osijeka potpisale za BSK iz Bijelog Brda

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 09:11

Osim njih, stigao je i igrač koji je prije 12 godina Osijek zamijenio za Dinamo.

Za nešto manje od dva tjedna počinje natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi, a momčadi još uvijek rade na slaganju igračkog kadra, što će vjerojatno potrajati do kraja prijelaznog roka. Jedan od aktivnijih klubova po tom je pitanju BSK Bijelo Brdo, koji je na pripreme u srpskom Zlatiboru poveo 10 novih igrača, dok ih je napustilo čak 12 igrača.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Među igračima koji su stigli u mjesto koje se nalazi na pola puta od Osijeka do Erduta, nalaze se i dva imena dobro nam znana iz najvišeg razreda hrvatskog klupskog nognometa. Boje BSK-a u novnoj će sezoni braniti Domagoj Pušić i Josip Knežević, dvije ikone NK Osijeka.

Jer, kako drugačije nazvati igrače koji su skupili više od 100 nastupa za momčad koja je u to vrijeme nastupala na Gradskom vrtu. Domagoj Pušić je bivši mladi reprezentativac (U18, U19 i U20), dijete NK Osijeka, a za prvu momčad Bijelo-plavih skupio je 156 nastupa, devet pogodaka i osam asistencija. U Hrvatskoj je igrao još za Rijeku, Zadar, Cibaliju, dok će mu ovo biti drugi mandat u BSK-u. Publika u Bijelom Brdu upoznala ga je u 18 utakmica, koliko je odigrao u prvom dijelu prošle sezone. Proljetni dio igrao je za malezijski Terengganu, gdje ga je vodio Tomislav Steinbrückner, ali se na koncu vratio u Hrvatsku.

Što se Kneževića tiče, on je također dijete Osijeka, za koji je igrao u dva navrata. Ukupno je skupio 109 nastupa, zabio 18 golova i dodao 21 asistenciju. Većinu ovih brojki ostvario je od 2006. do 2010., a one su mu donijele transfer u ruski Amkar Perm, dok je Osijeku priskrbio 500 tisuća eura odštete. Kasnije je igrao još za Kairat Almaty (25 golova u 75 nastupa), Kaysar (također iz Kazahstana), a najplodniji dio karijere, uz onaj osječki, proveo je u četiri sezone u mađarskoj Puskas Akademiji. Tamo je odigrao 126 utakmica uz fantastične brojke – 44 gola i 27 asistencija. Posljednja dva angažmana imao je u Al-Arabiju i Šibeniku.

Za kraj spomenimo da je ovog ljeta BSK pojačao i Hrvoje Plum, 29-godišnjak koji je, prije sad već 12 godina, zajedno s dvije godine starijim bratom Ivanom, Osijek zamijenio za Dinamo, ali nijedan od njih se nije probio do prvog sastava Modrih. Danas je Ivan član vukovarske Mitnice, dok se Hrvoje vratio u Hrvatsku nakon četiri godine u sjevernoirskom Glentoranu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj PušićJosip KneževićBSK Bijelo BrdoPrva nogometna ligaNK Osijek

Ostale Vijesti