Screenshot Fabrizio Romano Twitter
Screenshot Fabrizio Romano Twitter

Romano se opet javio: I treći Hrvat stigao u Manchester City, Građani ga odmah šalju na posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 12:26

Nakon Matea Kovačića i Joška Gvardiola, novim igračem aktualnog prvaka Europe trebao bi postati 17-godišnji Hrvat Leon Lalić.

Zamislite postavu Manchester Cityja u sezoni 2025/26, na poziciji lijevog stopera igra Joško Gvardiol, a dvije 'osmice' drže Mateo Kovačić i - Leon Lalić! Kao što transfer mag Fabrizio Romano danima 'tweeta', odnosno 'x-a', Leon Lalić, 17-godišnji austrijski Hrvat, postat će novim igračem aktualnog prvaka Europe. Lalić je inače član mlade momčadi Red Bull Salzburga, a po dolasku u Manchester trebao bi odmah biti transferiran na posudbu u belgijskog drugoligaša Lommel koji se od 2020. nalazi u City Football Gropu, odnosno grupaciji nogometnih klubova u vlasništvu šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (Abu Dhabija), a koja broji čak 11 nogometnih klubova (Lommel, Girona, Manchester City, Melbourne City, Mumbai City, Montevideo City, New York City, Palermo Suchuan Jinuniu, Troyes i Yokohama.

Na taj način mladi Hrvat, koji je bio član austrijske, ali i hrvatske (Jarnijeve) U17 reprezentacije dobit će priliku okusiti se u seniorskom nogometu već sa 17 godina. Njegov Lommel nakon dva kola belgijske Challenger Pro Lige ima maksimalan učinak s svije 1-0 pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lalić je lijevak, igra na pozicijama 'osmice' i 'desetke', a može zaigrati i na krilu. Prošle sezone je u 16 utakmcia za U18 momčad Salzburga zabio tri pogotka, a za hrvatsku U17 reprezentaciju upisao je pet nastupa u ožujku i svibnju ove godine. (nr)



Tagovi

Leon LalićRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti