REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Romano opet piše ono što cijeli svijet zna: Joško Gvardiol je najveća želja Pepa Guardiole ovog ljeta!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 17:32

Građani imaju problema u obrani te su u klubu uvjereni da bi dolazak hrvatskog braniča sve riješio.

Manchester City i RB Leipzig u utorak s početkom u 21 sat igraju drugu utakmicu 1/8 finala Lige prvaka. Prva utakmica igrana u Njemačkoj završila je bez pobjednika (1:1), a pogodak za RB Leipzig postigao je Joško Gvardiol. Hrvatski reprezentativac i prema TM-u najskuplji stoper svijeta (75 milijuna eura) je skoro godinu dana na meti brojnih svjetskih velikana, a baš je na utakmici protiv Cityja uvjerio Pepa Guardiolu kako je on 'taj' kojeg on treba u svojoj momčadi kako bi Građani bili bliže osvajanju jedinog trofeja koji im nedostaje u klupskim vitrinama. Naravno, riječ je o trofeju Lige prvaka…

No, nije City jedina momčad koja će ovog ljeta pokušati dovesti hrvatskog braniča. Gvardiola bi rado doveo i Carlo Ancelotti, ali izjava mladog Hrvata da je Premier liga njegov 'san' ipak je malo 'ohladila' navijače Kraljevske momčadi.

Uz City i Real Madrid, tu je i Chelsea i Liverpool, s tim da u ovom trenutku ipak Građani djeluju kao da su najviše 'zagrizli'. Fabrizio Romano dodao je kako u ugovoru Joška Gvardila nema izlazne klauzule, a budući da je Gvardiol ugovorno vezan za svoj sadašnji klub još četiri i pol godine, jasno je kako 'Crveni bikovi' neće davati nikakav popust zainteresiranim kupcima.

Podsjetimo, najveća odšteta u povijesti nogometa za centralnog braniča plaćena je u ljeto 2019. godine kad je Manchester United za 87 milijuna eura iz Leicestera doveo Harrya Maguirea. Godinu ranije Liverpool je za Virgil Van Dijka izdvojio 84.65 milijuna eura, dok je trenutni vlasnik 'srebrne medalje' Matthijs de Ligt kojeg je Stara dama u ljeto 2019. godine dovela za 85.5 milijuna eura.

Postoji velika vjerojatnost da Joško Gvardiol za koji mjesec preskoči navedeni trojac. Konkretne cifre se zasad ne spominju, ali iz Leipziga su dali naslutiti kako će ponuda za Gvardiola biti prihvaćena samo ako ista bude veća od 100 milijuna eura.

Dodajmo za kraj kako se Gvardiol očekuje u početnoj postavi RB Leipziga za uzvratni ogled protiv Manchester Cityja, a u slučaju da na Etihadu još jednom oduševi Pepa Guardiolu, njegov transfer od 100 i više milijuna eura ovog ljeta više nikoga ne bi iznenadio… (rv)



Tagovi

Fabrizio RomanoJoško GvardiolManchester CityRB Leipzig

Ostale Vijesti