Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Rođen je u Parizu, igrao za Marseille, a sad se vratio u - Zaprešić

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 15:39

Zanimljiv put bivšeg hrvatskog U-20 reprezentativca

Sacha Marasović je novi-stari igrač Intera iz Zaprešića. Rođeni Parižanin, kojemu je otac iz Splita, a majka Francuskinja, može se pohvaliti činjenicom da je stasao u nogometnim akademijama tamošnjih prvoligaša, kao i time da je dvaput nastupio za mlade Vatrene.

Naime, danas 23-godišnji veznjak kao dječak se razvijao u školama nogometa Lorienta i bivšeg francuskog prvaka Montpelliera, da bi kasnije potpisao za Olympique Marseille. Ondje je 2016. iz mlađih kategorija prešao u B momčad, za koju je prema Transfermartku upisao 34 nastupa, uz četiri pogotka i jednu asistenciju. Prepoznao ga je i Hrvatski nogometni savez, pod Robertom Jarnijem je u rujnu 2018. za U-20 reprezentaciju odigrao dvostruki prijateljski susret protiv Rusije, ali to su mu do danas ostali jedini nastupi u kockastom dresu.

Idućeg ljeta ostaje napušta Velodrome i ostaje bez kluba, a u siječnju 2020. po prvi put potpisuje za Inter iz Zaprešića. Div iz Predgrađa tada nije bio u zavidnoj poziciji, zacementirani na dnu prvoligaške ljestvice, a u tom i takvom Interu Marasović upisuje 11 ligaških nastupa. Igrao je na više pozicija, koristili su ga na defanzivnog i napadačkom veznom, kao i lijevom veznom te lijevom krilu, no mladić nije uspio pomoći ekipi u nevolji i Zaprešićani su na kraju ispali. Ne čudi, stoga, što se nije zadržao u klubu, otišao je nakon devet mjeseci i ponovno postao slobodan igrač. Sada se, međutim, dogodio - preokret.

Marasović se vratio u Inter i s ekipom će pokušati opet izboriti prvoligaški status. Jučer je, recimo, u prijateljskom ogledu protiv Orijenta postigao pogodak kojeg je njegova momčad u konačnici dobila s 3:2. Prema Transfermarktu vrijedi 200 tisuća eura, a društvo će mu u sredini terena praviti kapetan Tomislav Mazalović. S Mazalovićem će, koji je također "težak" 200 tisuća eura, u kadru biti jedan od najvrjednijih igrača, a istu tržišnu vrijednost imaju i Gordan Barić te vratar Ivan Križanović.


Tagovi

Inter ZaprešićSacha Marasovic

Ostale Vijesti