Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Rođen je u Moskvi, igrao je za Hajduk, Bayern i Dinamo, a sad je nakon dvogodišnje pauze pronašao klub u Prvoj NL

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 14:25

Ima samo 23 godine, a kombinirano je u mlađim uzrastima hrvatske nogometne reprezentacije skupio 16 nastupa.

Priča Leona Habiba Ernsta uistinu je posebna. Ovaj 23-godišnji ofenzivni veznjak u svojem životopisu ima klubove poput Hajduka, Bayerna i Dinama, a osim toga je ukupno skupio i 16 nastupa za U15, U16 i U17 reprezentaciju Hrvatske. Od danas se Leon Ernst Habib vodi se kao novi igrač NK Croatia Zmijavci, a priliku za debi u dresu novog kluba imat će 17. veljače kad Croatia drugi dio sezone otvara gostovanjem kod Vukovara 1991.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Leon-Habib je rođen u Moskvi, prve nogometne korake napravio je u Dalmatincu iz Splita, a budući da mu je majka rodom iz Afganistana, a otac iz Njemačke, on je u mogućnosti igrati za čak četiri različite reprezentacije! Osim toga, Leon-Habib priča i pet jezika, stoga definitivno nije jedan 'običan' nogometaš.

Pregled njegovog nogometnog puta je u najmanju ruku intrigantan, a isto tako je zanimljivo kako je u novi klub stigao nakon što je uzeo 2.5-godišnju pauzu od nogometa!

Croatia je o trenutno 8. momčadi Prve NL, a ove zime ostali su bez tri važna igrača. Tomislav Gudelj je preselio u Varaždin, Ante Šuto svoju karijeru nastavlja u Slaven Belupu, dok je Tomislav Krizmanić postao novi član Spartak Trnave. Leon-Habib Ernst trebao bi biti zamjena za potonjeg, s tim da tek treba vidjeti u kakvom je fizičkom stanju nakon podulje pauze.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Croatia ZmijavciPrva nogometna liga

Ostale Vijesti