Rodgersovo kockanje šok terapijom nije uspjelo ali ne odustaje: Želimo vratiti samopouzdanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.12.14. | 18:24

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers komentirao je svoj potez s promjenom vratara u jučerašnjem derbiju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Australac Brad Jones je dobio priliku pred belgijskim čuvarom mreže Simonom Mignoletom, ali nije se previše proslavio. Primio je tri komada u svojoj mreži, a posebno je neugodan bio posljednji, kod kojeg je zajedno s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, vrlo nespretno reagirao.

Unatoč tome, još uvijek uživa Rodgersovo povjerenje i zadržat će svoje mjesto i u okršaju kod drugoligaša Bournemoutha u Capital One Kupu u srijedu.

Smatrao sam da treba promjena jer moramo pronaći rješenje da se popravimo i budemo bolji“, rekao je Rodgers i pojasnio kako to sve zna Mignolet.

„Rekao sam mu da je to na zasad neodređeni period“.

Menadžer 'Redsa' zadovoljan je izvedbom bivšeg vratara Middlesbrougha, 32-godišnjeg Jonesa u 3:0 porazu na Old Traffordu.

Vjeruje da će stanka dobro doći do 26-godišnjem Mignoletu i da će ponovno pronaći onu prijašnju formu.

Simon je dobro, pravi je profesionalac. Razgovarao sam s njime neki dan, razumio je i prihvatio moju odluku“.

Rodgers je također izdvojio neke pozitivne detalje, posebice što se kreativnosti u igri Liverpoola tiče, u okršaju protiv trećeplasirane momčadi Premiershipa.

'Redsi' su stvorili 19 šansi, nasuprot 11 Unitedovih i uputili su devet udaraca prema golu, ali sve je zaustavio sjajni vratar 'Crvenih vragova' i igrač utakmice, David De Gea.

„Najvažnije od svega mi je bilo to što smo bili u prilici da zabijemo. Tijekom sezone nismo pokazivali dovoljno kreativnosti. Mislim da nije zaslužen poraz od 3:0. Smatram da smo bili bolja momčad u prvom poluvremenu, ali primili smo razočaravajuće golove, a svoje prilike nismo zabili. Znamo u čemu je problem i moramo se nastaviti truditi i raditi i nadamo se da će nam se vratiti samopouzdanje“, zaključio je Rodgers, čija momčad pala na deseto mjesto Premiershipa, nakon što je Tottenham svladao Swansea. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Brendan RodgersPremiershipSimon MignoletBrad JonesManchester United

Ostale Vijesti