Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Robert Murić: "Dinamo nema pravo na pogrešan korak, a nama je najvažnije da ne izgubimo"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 09:08

U nedjelju (20 sati) na Rujevicu stiže Dinamo, šlag na torti 30. kola 1.HNL

Deset pogodaka i sedam asistencija ima Robert Murić u 23 nastupa u Hrvatskoj nogometnoj ligi ove sezone. Od njegove ljevice ponajviše 'živi' i Josip Drmić. U nedjelju (20 sati) na Rujevicu stiže Dinamo, šlag na torti 30. kola 1.HNL.

„Pobjeda u Pulu vratila nas je u život, pomoglo je i resetiranje tijekom natjecateljske stanke. Željno čekamo nedjeljni derbi, nadam se da će to ponovno biti utakmica za pamćenje. I oni i mi težimo nadigravanju, dokad tome je 18 golova u ovosezonska četiri sraza, računajući i Kup“, veli Murić za Sportske novosti.

(4.10) Rijeka (3.50) Dinamo (1.90)

Rijeka zaostaje pet bodova za Dinamom, koji ima utakmicu manje. Izgube li domaći, mogu prestati sanjati naslov i planirati trijumf u Kupu 26. svibnja.

„Točno, mogla bi to biti naša presudna utakmica, jer izgubimo li, stvorili bi Zagrepčani teško dohvatljivih osam bodova prednosti. Međutim, nismo opterećeni, mišljenja sam da je na Dinamovim igračima veći pritisak, jer njima je osvajanje naslova imperativ, oni nemaju pravo na pogrešan korak. A nama ionako nitko nije davao nikakve opipljive šanse uoči sezone i sve što smo dosad napravili zapravo je izvanredno. Naravno da želimo i više i dat ćemo sve od sebe kako bismo u nedjelju slavili i učinili utrku za naslovom još uzbudljivijom“.

Murić poraz u Maksimiru 30. siječnja (2:0 za domaće) smatra „lošim danom“, a najveću snagu suparnika vidi u pojedinačnoj kvaliteti Mislava Oršića i Brune Petkovića.

„Znam da nisam otkrio ništa novo, ali stalno treba upozoravati na tu opasnost“.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Međutim, najbolji napad lige ima Rijeka (58 pogodaka), Dinamo je zabio tri manje uz utakmicu manje.

„Sretan sam zbog toga i nadam se da ćemo Josip Drmić, ja i ostali dečki tu efikasnot potvrditi i u nedjelju. Najbolji napad lige, to je naš veliki adut uoči derbija, stvarno nas je teško zaustaviti“.

Modri, pak, imaju najbolju obranu lige, samo 18 primljenih golova. Upitan je Murić klasično pitanje, tko je u nedjelju favorit. Odgovorio je manirom pravog zagorskom mudrijaša:

„Teško je bilo kojem klubu u Hrvatskoj reći da je favorit protiv Dinama. S druge, pak, strane, nitko ne može reći ni da je favorit na našoj Rujevici. Dakle, favorita nema, bit će to žestoka utakmica u kojoj želimo sva tri boda“.

(4.10) Rijeka (3.50) Dinamo (1.90)

Rijeka puno više gubi porazom nego Dinamo, bi li remi zadovoljio domaćina?

„Pa... Mislim da bi, najvažnije je da ne izgubimo“, poručio je Murić za SN.

Nije nastupio u prvom ovosezonskom dvoboju (3:3), u drugom (3:3) na Rujevici igrao je 65 minuta(asistencija za 3:0), potom u Maksimiru 58 minuta. U Kupu je na poluvremenu zamijenio ozlijeđenog Drmića i zakucao klubu svoje mladosti loptu u mrežu za 1:3. Hoće li u nedjelju biti protagonist ili epizodist?

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

1.HNL, 30. kolo

Petak, 8. travnja

Gorica – Istra 1961 18.00          

Subota, 9. travnja

Hrvatski dragovoljac – Lokomotiva 17.00

Hajduk – Šibenik 19.05

Nedjelja, 10. travnja

Slaven Belupo – Osijek 17.00

Rijeka – Dinamo 20.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Robert MurićHNK RijekaRijekaGNK DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti