foto: gnkdinamo.hr
foto: gnkdinamo.hr

Ristovski:"Nema laganih suparnika, ali idemo prema Ligi prvaka" Perić:"Moglo je bolje, ali prošli smo, to je najvažnije"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 10:58

Znam što Dinamo znači na ovim prostorima, nikad nisam mislio da ću u Skopju biti na suparničkoj strani. Ali, drago mi je kako su nas primili i sretan zbog našeg prolaska, rekao je Ristovski

Uzalud su skopski novinari čekali kod ulaska u autobus Arijana Ademija i Stefana Ristovskog nakon utakmice. Htjeli su ih pozdraviti, vole u Skopju svi taj dvojac, reprezentativce koji su potpisali neke od najvećih pobjeda Sjeverne Makedonije, igrali na Europskom prvenstvu. No, nisu izašli, kao ni ostatak momčadi gotovo dva sata nakon utakmice. Naime, dvojica Dinamovih igrača bili su na dopinškoj kontroli, koja se oduljila, a ostatak momčad bio je također u utrobi stadiona, kao svojevrsna moralna potpora. Ristovski je bio u Skopju posebna 'meta' navijača i obožavatelja, to je rodni grad kapetana reprezentacije, 'Toše Proeski' je njegov teren. Težak teren.

"Čestitam suigračima na prolasku, na ovom izuzetno teškom terenu. Naišli smo na momčad koja je čvrsta, igra dva bloka i čeka kontre. Imali su tri napadača koji su vrlo brzi. Nema laganog protivnika, Shkupi je prvak države, ali prošlo je dobro, nastavljamo svojim putem", kazao je Ristovski, sretan i kako je Dinamo prihvaćen u njegovu gradu.

"Znam što Dinamo znači na ovim prostorima i kako ga doživljavaju protivnici, Opet, drago mi je da je Dinamo u mom gradu ovako primljen, Shkupi nije imao što izgubiti i to se pokazalo i na terenu. Bio je lijep doček, još kao klinac znamo što znači Dinamo, ali nisam nikad mislio da ću u Skopju biti na suparničkoj strani. No, drago mi je da smo pobijedili i osigurali plasman u sljedeću fazu Lige prvaka."

Idući je suparnik Ludogorec, zahtjevniji od Shkupija, sigurno.

"Nogomet ne daje previše prostora za radost i slavlje, važno je da smo svi zdravi i živi. Da, čeka nas težak raspored, moramo igrati na sva tri fronta, želimo ući u Ligu prvaka, to nam je cilj."

Odigrao je 90 minuta i Dino Perić, Čačićev prvi stoperski izbor. Imao je i on boljih i lošijih trenutaka u toj utakmici, ali, na kraju, Dinamo nije primio gol, što je jedan od njegovih osnovnih zadataka.

"Dosta teška utakmica, trebali smo sve riješiti još u Maksimiru, nakon tog dvoboja znali smo da će ovdje biti teško. Ove prve utakmice su dosta komplicirane, bilo je tako i protiv Saburtala, recimo, uvijek je nezgodno kad su suparnici unaprijed optisani, nedostaje još povezanosti u igri. Imamo još jednu utakmicu protiv Istre prije Ludogoreca, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za taj susret."

Raspored je sve gušći, nije to lako izdržati?

"Nije lako, igramo svaka tri dana. Baš smo pričali prije utakmice, rekao je Ademi, kako smo mi izbacili Tottenham, tako smo i mi sad došli ovdje s respektom, nismo nikoga podcijenili. Prošli smo, to je najvažnije, iako je moglo i bolje. Što se mene tiče, nakon svega što je bilo u zadnje dvije godine osjećam se odlično, ništa me ne boli i sretan sam zbog toga.", zaključio je Perić. (T.N.)


Tagovi

GNK DinamoDino PerićStefan RistovskiShkupiLiga prvaka

Ostale Vijesti