REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Ristovski više ne želi igrati za reprezentaciju: „Bit ću iskren i kratak – odnos mene i izbornika nije najbolji“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 13:30

Kapetan Sjeverne Makedonije je na društvenim mrežama dobio veliku podršku navijača koji vjeruju da problem nije u njemu ili igračima već u Savezu i izborniku!

U nedjelju, kasno navečer, na društvenim mrežama pojavila se vijest koja je u hrvatskim medijima prošla malo ispod radara – Stefan Ristovski na svojem je Instagramu napisao kako više ne želi biti pozivan u reprezentaciju, što samim time znači da više ne želi biti kapetan svoje zemlje. Njegova odluka nije finalna, Ristovski ne odbacuje mogućnost da se jednog dana vrati, ali da bi to napravio, mnoge stvari se moraju promijeniti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

„Želim obavijestiti cjelokupnu makedonsku javnost i medije kako se za dobrobit reprezentacije želim izuzeti s izbornikovog popisa reprezentativaca u nadolazećem periodu. Bit ću iskren i kratak. Nogomet nije samo trčanje po zelenom travnjaku, da bi bio uspješan moraš imati plan, viziju, koheziju, uvjete i poštovanje među suigračima kako bi u konačnici uspio ostvariti uspjeh.

Uvijek sam igrao i borio se za Makedoniju svim svojim srcem, volim svoje suigrače na terenu i van njega. Ali, usprkos svemu, vidim da u reprezentaciji neke stvari ne idu u dobrom smjeru. Odnos mene i izbornika Milevskog nije najbolji. Međusobno smo razgovarali i rekao sam mu sve što se događa u i oko momčadi.

Igračima želim puno sreće i uspjeha u nadolazećim utakmicama. Hvala svim navijačima i svim Makedoncima koji su nas bezuvjetno podržavali u svim utakmicama u kojima smo branili boje naše zemlje.“

Stefan Ristovski je za reprezentaciju debitirao 2011. godine (19 godina, 189 dana) pod vodstvom Bobana Babunskog u prijateljskom ogledu protiv Azerbajdžana u kojem je Makedonija slavila minimalnim rezultatom. Poslije Eura 2020, Ristovski je postao kapetan Makedonije, a dosad je skupio 80 nastupa za izabranu vrstu.

Zasad nije poznato znači li ova odluka Stefana da se iz reprezentacije povlači i Milan Ristovski, njegov mlađi brat, koji je dosad skupio 18 nastupa i tri pogotka za A vrstu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Stefan RistovskiMakedonijaMakedonska nogometna reprezentacijaSjeverna Makedonija

Ostale Vijesti