Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka zamjenu za Drmića našla u napadaču koji prošle sezone zabio sedam golova u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 08:33

Još uvijek se čeka na pojačanje iz Dinama i nasljednika Andrijaševića

Po završetku prošle sezone na Rujevici se dogodio niz odlazaka, što očekivanih, što iznenadnih. Nekadašnji sportski direktor Ivan Mance otišao je neočekivano, a zamijenio ga je Robert Palikuća. Odlazaka je bilo i igračkih odlazaka pa su Rujevicu napustili istekom posudbe ili transferom Capan, Yateke, Andrijašević, Nevistić, Štefulj, Drmić, Menalo i Kulenović.

Strateg Goran Tomić ima više-manje solidnu pokrivenost osim na poziciji napadača. Naime, Riječani su u potrazi za napadačem za iduću sezonu nakon povratka Menala i Kulenovića u Dinamo te Drmićevim povratkom u Norwich koji ga želi prodati. Drmić bi se najrađe zadržao u Rijeci s obzirom da mu je taman krenulo. Prošlu polusezonu zabio je šest golova u 16 nastupa. Teško je u ovom trenutku za Norwich pronaći klub koji bi preuzeo Drmićevu plaću koja prelazi milijun funti godišnje pa je izvjesno da će čekati do kraja prijelaznog roka ponudu za njega.

Dok Norwich čeka, Rijeka se okrenula drugom transferu iz kluba koji je puno bliže. Kako pišu Sportske novosti, Rijeka je krenula ozbiljno s Varaždinom pregovarati o ofenzivcu Jorgeu Obregenu koji boje Varaždinaca brani godinu i pol dana.

Nadali su se Varaždinci inozemnom transferu od milijun eura, ali to će se teško dogoditi iz 2. HNL u koju su ispali protekle sezone. Tako su Riječani uvidjeli priliku i nude za Kolumbijca 300 tisuća eura, dok Varaždinci traže pola milijuna. Izgledno je da će doći do dogovora s obzirom da Rijeci nasušno treba napadač.

Obregon je prošle sezone odigrao 36 utakmica i zabio sedam golova te dodao tri asistencije. Može igrati kao napadač, povučeni napadač, ofenzivnog veznjaka, a u Rijeci ga u slučaju Drmićevog povratka vide kao dio tandema s hrvatskim Švicarcem.

U Rijeci se čeka i bonus igrač s Maksimira. Dinamo im na ime transfera Nevistića i Štefulja treba prepustiti jednog bonus igrača, a na Rujevici su zapeli za Niku Jankovića, javljaju Sportske novosti. Ovaj nadareni 20-godišnji veznjak preuzeo bi ulogu Franka Andrijaševića na terenu, a trenutno je na pripremama s Dinamom pokušava se nametnuti treneru Damiru Krznaru. S obzirom na konkurenciju u veznom redu Modrih vrlo je vjerojatno da prihvati ponudu Rijeke zbog minutaže koju bi imao pod Tomićem.


Tagovi

2.HNLHNLHNK RijekaNK VaraždinJorge Obregon

Ostale Vijesti