Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka već ima spremnu zamjenu za Tomića, ali Dinamo nije jedina opcija za Šibenčanina

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.05.22. | 13:21

Očekivan slijed događaja.

Piše: Ižak Ante Sučić

Posljednjih mjesec dana sve se glasnije spominje mogućnost da nakon Josipa Drmića put Maksimira ode i Goran Tomić. Šibenčanin je dobar posao radio na klupi Lokomotive pa u istom ritmu nastavio i u Rijeci gdje su njegove trenerske kvalitete dodatno došle do izražaja. Rijeka je dugo bila u vrhu HR nogometa, plasirali su se u finale Kupa pa se tako ova sezona, kakavgod na kraju bude njen ishod, može nazvati uspješnom. Tomić je sa slabijim kadrom od svojih konkurenata napravio dobar rezultat, a sve to nije prošlo ispod radara.

Dinamo je jedan od klubova koji prati njegov rad. Uostalom, Tomić ih je sam na to natjerao, jer osim što je Rijeka ove sezone pobijedila Dinamo (Hrvatski kup), momčad s Kvarnera je Plavima zabila čak 10 pogodaka. No, Tomiću ne ide u prilog činjenica da nema iskustva u Europi te bi se na neki način 'učio' na Dinamu, a klub takvog renomea si to teško može priuštiti. Isto vrijedi i za Jakirovića, s tim da on ima još jedan feler, a to je da je s Mariborom doživio težak poraz od Colerainea u 1. pretkolu Europske lige prije dvije godine.

Navodno su u Maksimirskoj 128 najbliži tome da za svojeg novog trenera postave stranca, ali u slučaju da se odluče za Tomića, generalni menadžer Rijeke, Robert Palikuča, u jednom je razgovoru dao naslutiti tko bi ga mogao (odnosno trebao) naslijediti na klupi. Očekivan bi to bio slijed događaja u svakom slučaju…

„S Draganom Tadićem imamo jako dobru komunikaciju. Vidjet ćemo gdje on sebe vidi i za njega će sigurno biti mjesta u Rijeci. Moramo vidjeti koju ulogu mu možemo ponuditi i vidi li se on u njoj. Pokazao je da može prihvatiti jako tešku situaciju i s njom se na pravi način nositi. Vjerujem, da je bio trener Dragovoljca cijelu sezonu, da bi se imali šansu spasiti“, govori Palikuča čije riječi prenosi Novi list.

Dakle, čitajući između redova, na Rujevici se već sad spremaju za vjerojatni odlazak Gorana Tomića. Jer, važno je istaknuti, on nije samo na meti Dinama, već su tu i neki drugi klubovi koji prate njegov rad, s tim da je jedan od njih navodno i Ferencvaros.

Mađarski velikan ove je sezone osvojio naslov prvaka bez većih problema. Imaju najkvalitetniji kadar, ali i iznimno poznatog trenera na klupi, radi čega je informacija da je Tomić neko koga gledaju pomalo čudna. Stanislav Čerčesov je prije dolaska u Mađarsku pet godina bio izbornik Rusije, dok je prije radio kao trener Legije, Dinamo Moskve, Amkara, Tereka, Spartak Moskve i Wacker Tirola. Po njegovom dolasku u Fradi momčad je krenula igrati bolje, dosad je ostvario 13 pobjeda, 3 remija i 3 poraza, a osim što je osvojio naslov prvaka, mogao bi se okruniti i duplom krunom ako njegova momčad danas bude bolja od Paksija.

Kako doznajemo od mađarskih izvora, Fradi sigurno ima spremnu opciju u slučaju da Čerčesov dobije neku bolju ponudu, kako iz Rusije, tako iz nekih drugih europskih klubova. U igračkoj karijeri okušao se u Njemačkoj i Austriji te bi navodno isto volio i kao trener, ali o njegovoj budućnosti u Fradiju se zasad ne priča. No, ako ode, Tomić je jedan od kandidata koji bi ga mogao naslijediti.

Što se tiče Tadića i Rijeke, povratak nekadašnjeg kapetana u rodni mu grad nikoga ne bi iznenadio. Dragovoljci su, otkako je Tadić stigao u klub, igrali dobar nogomet, a ovog proljeća osvojili su više bodova od Šibenika i Istre 1961. Priče da bi situacija na dnu prvenstvene ljestvice sigurno bila drugačija da Crni nisu odradili očajan prvi dio sezone imaju uporišnu točku radi čega poene, osim momčadi, dobiva i trener, a njegov dolazak/povratak na Rujevicu (prije HD-a vodio je juniore Rijeke) apsolutno nikoga ne bi iznenadio.

Kako bilo, sudimo li ga po prošlim poslovnim potezima, Damir Mišković i njegovi suradnici (prije su to radili Ivan Mance i Srećko Juričić) će sigurno dobro odabrati, jer svi koji su došli poslije Keka pokazali su se dobrim odabirom. Nakon dvojice Slovenaca, Zagrepčanina i Šibenčanina vrijeme je, izgleda, za domaćeg dečka.


Tagovi

Goran TomićDinamo ZagrebFerencvarosHNLStanislav Čerčesov

Ostale Vijesti