Rijeka utrpala Dinamu četiri komada na Rujevici i spasila prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.03.18. | 18:47

Dinamo je skupo platio individualne pogreške.

Rijeka je bolje ušla u susret i pritisnula Dinamo u prvih nekoliko minuta, imali su seriju kornera, ali bez ozbiljnije prijetnje po gol Domagoja Livakovića. Dinamo se ipak brzo othrvao početnom naletu domaćina i ubrzo uspostavio ravnotežu na terenu pa čak bio i bolja momčad postavljajući agresivni visoki blok kod pokušaja izlaska Rijeke.

Ubrzo nakon toga Dinamo je naplatio dominaciju. Olmo je sjajno prošao po desnoj strani u 16. minuti utakmice, lako se riješio čuvara, sjajno ubacio na prvu stativu gdje se ispred stopera sjajno našao Mario Gavranović koji glavom pogađa drugi kut Rijekinog gola. Nakon toga je slavio sa začepljenim ušima kao prosvjed na zvižduke Rijekinih navijača čiji je ljubimac bio prije potpisa za Dinamo.

>Gavranović zabio Rijeci pa začepio uši od zvižduka i burno proslavio (VIDEO)

Ipak, slavlje Modrih nije dugo trajalo, samo tri minute kasnije Livaković je napravio nevjerojatnu pogrešku kod ispucavanja, išao je prizemno dodavati stoperu, no Rijeka je presjekla loptu i dvojica su krenula na golmana Dinama koji nije uspio dobro reagirati i Brazilac Heber lagano je poentirao u praznu mrežu gostujućeg gola za ekspresnih 1:1. Bio mu je to deseti pogodak ove sezone, a kasnije će se pokazati ne i jedini na ovom susretu.  

Za Dinamo je tada sve krenulo nizbrdo jer je bivši igrač Rijeke, Marko Lešković zaradio drugi žuti karton zbog udarca laktom u glavu u jednom duelu s Čolakom i sudac Batinić zasluženo mu je pokazao put prema svlačionici iako su Dinamovci žestoko prosvjedovali naučeni na dobar tretman. Ipak, nije bilo nikakve dileme, bio je to poguban udarac u potiljak i Modri su od 27. minute nastavili s igračem manje.

Do kraja poluvremena nije ase događalo ništa specijalno što se tiče prilika, igralo se na obje strane, a Dinamo je ostao posjed unatoč isključenju. Ipak, agresija je bila velika s obje strane, a vidio se i animozitet između Marija Gavranovića i bivših suigrača, a u tome je prednjačio Roberto Punčec. Batinić se odlučio sve držati pod kontrolom razmahajući se žutim kartonima, pokazao ih je čak šest uz crveni Leškoviću. U prvih 45 minuta bilo je ukupno 15 prekršaja, a gotovo je svaki drugi završio s javnom opomenom.

Rijeka je odmah na početku drugog poluvremena pritisnula Dinamo, a to je rezultiralo pogotkom kojeg je sada zabio bivši igrač Dinama, sada motor veznog reda Rijeke, Domagoj Pavičić koji je bio svojevrsna kompenzacija za Gavranovića. Primio je loptu na vrhu kaznenog prostora, gurnuo je kraj čuvara pa efektno zakucao pod gredu Livakovića za vodstvo Rijeke. On za razliku od Gavranovića s druge strane nije slavio svoj pogodak protiv bivšeg kluba.

Dinamo jednostavno nije mogao s igračem manje, a kada su upali u rezultatski minus otvorili su se i to je bilo 'samoubojstvo' jer u 59. minuti Heber je postigao svoj drugi pogodak na utakmici kada ga je u jedan na jedan s golmanom poslao odlični Čolak. Heber se sjurio prema Livakoviću pa ga nonšalantno prebacio za 3:1, a nakon toga je Rujevicom počela odzvanjati Armada u velikom slavlju.

Cvitanović je nakon toga pokušao nešto napraviti uvođenjem pravog stopera Rrahmanija koji je ušao umjesto Nikole More, a Doumbia koji je nakon isključenja Leškovića spušten u zadnju liniju vratio se na prirodnu poziciju u vezni red. To je malo aktiviralo igru Dinama u minutama koje su slijedile nakon tog poteza, ali bez konkretnosti.

Do kraja je Dinamo pokušavao, ali bez neke velike prilike, a publika je na kraju burno reagirala na izlazak Marija Gavranovića koji je pokupio salvu zvižduka od domaćih navijača, a umjesto njega priliku u završnici je dobio Armin Hodžić. Na kraju je u samoj završnici Jakov Puljić fantastično pogodio iz slobodnog udarca i završilo je uvjerljivih 4:1 za Rijeku.

U konačnici, bez obzira na taktičke postave i zamisli, utakmicu je odredila pogreška Livakovića koja je ekspresno poništila vodstvo Dinama i crveni karton Leškovića. Dinamo si je sam kriv, imao je vodstvo na Rujevici, ali dvije individualne neopreznosti jako su skupo platili. Rijeka je u nastavku to iskoristila, bila izuzetno agresivna i naplatila što je morala.

Rijeka je sada stigla na tri boda iza drugog Hajduka i 12 bodova iza Dinama koji je tako ostao na devet bodova ispred Splićana i prvenstvo je još koliko - toliko otvoreno.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mario GavranovićDos Santos HeberDomagoj Pavičić

Ostale Vijesti