Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Rijeka u lovu na svoje treće uzastopno finale, Istrijani im spremni poljuljati ambicije (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.04.21. | 10:00

Domaći strateg ne može računati na važne adute Blagojevića i Vuka, ozljeđeni su Ivančić i Jurić, dok Goran Tomić dolazi s punim sastavom i razigranim Drmićem

Sve oči ljubitelja hrvatskog nogometa danas će biti uprte prema Puli, gdje ćemo nakon dvoboja Istre 1961 i Rijeke dobili prvog finalistu Hrvatskog nogometnog kupa. Igra se samo jedna utakmica, mjesto događaja je Aldo Drosina, no unatoč tome s ulogom favorita istrčat će nogometaši Rijeke.

Oni su u lovu na treće Rabuzinovo sunce zaredom, nakon što su u prethodna dva finala bili bolji od Dinama i Lokomotive. Zanimljivo, protiv Dinama su slavili upravo u Puli, na terenu koji im i inače leži. Naime, u posljednjih šest utakmica tamo su slavili svaki put, a zadnji poraz bilježe u listopadu 2017. godine. To je ujedno posljednja utakmica u kojoj je Istra bila bolja od Rijeke.

Dakle, na strani Riječana je tradicija, ali i forma. Goran Tomić je vrlo brzo pronašao zajednički jezik sa svlačionicom i momčad s Kvarnera put Istre dolazi sa četiri uzastopne pobjede u prvenstvu. Redom su rušili Slaven Belupo, Varaždin, Goricu i Šibenik. Ono što treba svakako naglasiti je podatak da su tri od te četiri pobjede ostvarili na gostovanjima.

S druge strane, Istra je nakon šest dvoboja bez poraza sada malo pala u formi i to se očituje u posljednje dvije utakmice, kada je poražena od Osijeka i Hajduka. Oba ta poraza upisala je na svojem stadionu.

Međutim, kup je uvijek natjecanje u kojem su moguća iznenađenja, pogotovo kada se igra samo jedna utakmica. Uostalom, sudar ovih rivala uvijek je više od utakmice, rivalstvo se proteže desetljećima, a pogotovo sad kada je ulog finale nacionalnog kupa.

„Pred nama je polufinale Kupa! Igrači su to zaslužili, to je jedan vid nagrade za cijelu sezonu. Nije bilo lako doći do polufinala, očekuje nas kvalitetan protivnik i sigurno zahtjevna utakmica, za koju ćemo napraviti sve da budemo spremni i prođemo u finale“, kazao je domaći trener Danijel Jumić.

Nažalost, njegova će momčad istrčati danas u krnjem sastavu, s obzirom na to da zbog kartona ne može računati na kapetana Blagojevića, odnosno Vuka, kojemu je Rijeka spustila rampu. Naime, Vuk je igrač Rijeke na posudbi u Istri. Osim njih, neće biti ni Ivančića, odnosno Jurića, koji su ozlijeđeni.

Njegov kolega s klupe rivala, GoranTomić, nema takvih briga. On dolazi u gotovo najjačem sastavu, a posebno ga može veseliti forma Drmića, koji se iz kola u kolo pokazuje kao ključni igrač Rijeke. U posljednja četiri kola zabio je tri gola.

„Kup je specifično natjecanje gdje treba otići do kraja. Sve prepreke na putu trebamo uspješno prebroditi. Istra 1961 je nezgodan protivnik, međutim prvenstveno gledamo sebe, da dižemo svoju igru i ispravljamo nedostatke u hodu. Osnovna stvar je maksimalni angažman, želja i volja za pobjedom. Moramo se dobro pripremiti za njih i njihove kvalitete, da ih neutraliziramo. Znamo da su jako dobri u kontrama i te stvari moramo spriječiti. Želimo igrati finale i napravit ćemo sve da to i ostvarimo“, najavio je Tomić uoči odlaska za Pulu.

Na kraju napomenimo kako drugu polufinalnu utakmicu igraju Dinamo i Gorica, no datum tog dvoboja ustvrdit će se naknadno. Finale je na rasporedu 19. svibnja u Gorici, a prvog finalistu doznat ćemo večeras oko 20 sati, s obzirom na to da utakmica na Aldo Drosini počinje dva sata ranije.

Očekivani sastavi:



Tagovi

Istra 1961HNK RijekaGoran TomićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti