Daniel Bockwoldt/DPA/PIXSELL
Daniel Bockwoldt/DPA/PIXSELL

Rijeka šokirala kolovođe Primere, a u tom im je pomogla amajlija koji nikad ne zakaže

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 08:45

Michael Jordan je igrao u istim podgaćama cijelu karijeru, Goran Ivanišević bi tražio istu lopticu nakon zabijenog asa, a i Rijeka ima svoj talisman…

Unatoč tome je u ovom trenutku tek šesta u HNL-u (makar sa samo devet odigranih utakmica) te unatoč tome što, objektivno gledano, nije ni približno igrački jaka kao nekih prethodnih godina, Rijeka je upisala golem uspjeh noćas na Anoeti.

Remi u možda najtežoj utakmici grupe, barem prema ovosezonskoj formi, prvi je ovosezonski europski bod ogranizirane i jučer iznimno efikasne momčadi Simona Rožmana. Od tri udarca u okvir gola hrvatskog predstavnika, čak su dva završila u mreži Remira. S druge strane, osam udaraca u okvir i 75 posto posjeda Španjolcima je bilo potrebno za dva gola.

No ako si dozvolimo na trenutak biti praznovjerni, ne možemo se oteti dojmu da Rijeci jedan detalj dodatno pomogao na ovom gostovanju, a to su – dresovi.

Rijeci je ovo treći veliki rezultat na gostovanjima u kojima je nosila kompletnu bordo varijantu rezervni dresova. 2013. po prvi je put ušla u grupne faze europskih natjecanja golom Gorana Mujanovića u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Tad je u Rijeci upriličeno neviđeno slavlje.

Još ove godine Rijeka je u istoj garnituri dresova izbacila Copenhagen, klub koji je u prošlom četvrtfinalu Europske lige namučio Manchester United. Slično kao i Mujanović u Stuttgartu, sijevnula je kontra, Franko Andrijašević je izbio sam pred vratarom a, iako je lob udarac bio lukav i u većoj mjeri dobro odmjeren, Rijeci je i u ovom slučaju pomogla – sreća. Još se sjećamo kako se lopta odbila natrag u gol od braniča Arkensena.

S druge strane, na gostovanjima koje je izgubila, uzevši u obzir Sevillu, Feyenoord, Milano, Alkmaar, Napoli,… Rijeka je nosila drugu kombinaciju dresova. Ima nešto u ovome…


Tagovi

HNK RijekaDresoviEuropska liga

Ostale Vijesti