REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

Rijeka snova: Veliki talent Rivera na meti Reala i Manchester Cityja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 11:37

Svi oni koji igraju Football Manager itekako dobro znaju njegovo ime…

Nije nikakvo čudo da ponajveći svjetski klubovi imaju odlično razvijene skauting službe po Južnoj Americi, ali nije potrebno biti preveliki stručnjak da nakon što se pogleda pa već i jedno poluvrijeme neke utakmice Rivera dođete do zaključka tko je taj novi igrač o kojem bruju pola Europe. U momčadi Marcela Gallarda glavne zvijezde su Julian Alvarez, Esequiel Barco i Juan Fernando Quintero, ali posljednje vrijeme sve više ljudi iz svijeta nogometa priča o Enzu Fernandezu koji bi već ovog ljeta mogao ostvariti transfer iz snova.

Naime, za 21-godišnjeg središnjeg veznjaka su interes pokazali Manchester City i Real Madrid, ali budući da je u Riveru trenutno jako dobra financijska situacija – što se ponajviše može zahvaliti Alvarezu za kojeg je City platio 17 milijuna eura, ali ga i pustio na posudbi u matičnom klubu ove sezone – oni svoje igrače nemaju razloga puštati u bescjenje. Fernandez je novi 'neobrađeni dijamant' kojeg imaju u svojim redovima, a posljednje informacije govore da su za njegovim uslugama zainteresirana dva ponajveća kluba na svijetu, Real Madrid i Manchester City.

Na Etihadu se nadaju da će Enza njegov prijatelj i suigrač Julian uvjeriti da mu se pridruži u novom klubu, dok su u Realu uvjereni da njihovoj ponudi neće moći reći ne. Svjesni su u Madridu da polako moraju tražiti zamjene za Modrića i Kroosa, a s jednom – dvije sezone učenja uz njih, Enzo bi mogao postati njihov nasljednik.

Inače, odštetna klauzula za Enza iznosi 20 milijuna eura, a jasno je da su oba kluba spremna i u mogućnosti to platiti samo kako bi odmah pokrenuli pregovore s 21-godišnjakom. Njegove ambicije zasad nisu poznate, još uvijek se čeka njegov 'mig' prema jednom ili drugom klubu, a kad se to dogodi, očekuje se brza realizacija transfera. On bi dogodine definitivno trebao igrati u Europi, a hoće li to biti La Liga ili Premier liga tek treba vidjeti.


Tagovi

River PlateEnzo FernandezArgentinaargentinski nogomet

Ostale Vijesti