Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Rijeka službeno potpisala dva ponajveća indonezijska talenta

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.04.21. | 17:06

Klub s Rujevice ovim transferima se otvara prema tržištu koje broji preko 267 milijuna ljudi.

Nogometni klub Rijeka danas je na službenim stranicama predstavila dva nova igrača. Riječ je o dvojici veznjaka koji stižu iz nimalo tipične nogometne zemlje, no kako upućeni kažu radi se o dva ponajveća talenta generacije.

Prvi je Brylian Negietha Dwiki Aldama, 19-godišnji centralni veznjak, ponikao u Persebayji, a do sad skupio 11 nastupa za tamošnju U-19 reprezentaciju. Drugi je njegov vršnjak David Maulana, primarno zadnji vezni, no podjednako se dobro snalazi i na poziciji središnjeg veznog, u Rijeku stiže iz kluba pod imenom Barito Putera, a također je standardni U-19 reprezentativac svoje zemlje za koju je do sad upisao 12 nastupa.

Zanimljivo kako je Aldama prema Transfermarktu registriran za Rijeku u finišu prijelaznog, točnije 26. siječnja, no posao se tad zakotrljao zbog dobivanja vize, a dodatno ga je usporila i pandemija koronavirusa pa je tek danas dobio službenu notu.

Rijeka bi ovim poslom mogla višestruko profitirati, kao prvo doveli su dva mlada talentirana igrača za nikakav novac, a u isto vrijeme si otvorila veliko tržište od kojeg bi mogla imati velike koristi. Jer ne zaboravimo da je Indonezija zemlja od 267 milijuna ljudi, a efekt se već primjećuje na društvenim mrežama na kojima se množe komentari podrške klubu s Rujevice baš s indonezijskih adresa.

 


Ostale Vijesti