Rijeka sletjela u Salzburg: Bitno je postići gol u gostima

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.17. | 21:17

Naš prvak sutra od 18:45 igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Red Bulla.

Ekipa Rijeke nije stigla ni kavu na letu popiti, a već su sletjeli u Salzburg. Tek je 40 minuta trajao let s Krka do sjevera Austrije, gdje sutra od 18:45 igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

Teško gostovanje je pred njima, Red Bull nije primio gol u posljednje četiri utakmice koje je sve redom pobijedio, ali ufaju se Riječani u svoju formu, koja je također zavidna. Toga je svjestan i Matjaž Kek.

„Ne mislim da smo bolji od Salzburga, čak bi rekao da su oni favoriti. Ali, naš cilj je jasan, želimo imati priliku na Rujevici odlučiti o prolasku. Iako, kakav je trenutačno trend u Europi, domaći teren ne znači previše“, izjavio je Kek novinarima u Austriji.

Riječani su s popisa za Europu prekrižili ime Ivana Martića, koji gotovo pa sigurno napušta Rujevicu. Umjesto njega prijavljen je Zoran Kvržić. U momčadi je i novopridošli Matej Jelić.

„Ova utakmica i ona između Dinama i Salzburga prošle godine nema nikakve sličnosti. Mi nismo Dinamo, a i Salzburg je danas puno drukčija momčad. Rijeka sigurno neće mijenjati svoj stil, mi ovako igramo već duže vremena i ne vidim razloga za promjenama. Igrat ćemo kao i u svim utakmicama dosad. Umor? Ne znam tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ova je za sve nas veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu i igrat ćemo sa 120 posto“, izjavio je Kek.

Na njega se nadovezao i Marko Vešović, jedan od udarnih igrača Rijeke. On tvrdi kako bi gol u gostima bio velika stvar.

„To bi nam puno značilo. Mislim da su šanse 50:50. Ne podcjenjujemo ih, ali vjerujemo u dobar rezultat“, kratak je Vešović, dok je Alexander Gorgon, koji je u Austriji dobro upoznao Red Bull izjavio:

„Ovo je za mene posebna utakmica. Drago mi je da sam opet ovdje. Red Bull je jaka ekipa, ali i mi imamo svoj plan. Prošle smo sezone bili ispred Dinama, pokazali smo svoju snagu.  Bit će to sraz dviju kvalitetnih ekipa i bilo bi dobro postići pogodak. Mislim da je domaćin lagani favorit“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Matjaž KekAlexander GorgonMarko Vešović

Ostale Vijesti