Andrew Milligan/PA Images/PIXSELL
Andrew Milligan/PA Images/PIXSELL

Rijeka se zadovoljna vraća iz Škotske, Ampem zabio za remi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.08.21. | 22:49

Odluka o plasmanu u sljedeće kolo pasti će sljedećeg četvrtka na Rujevici

Rijeka se neporažena vraća iz Škotske, u čvrstoj utakmici odigrali su 1:1 protiv Hiberniana pa će za tjedan dana na Rujevici tražiti plasman u sljedeće kolo. Nije to bila utakmica s previše uzbuđenja, Riječani su došli po pozitivan rezultat i u tome su uspjeli. Imali su čak i vodstvo koje su brzo ispustili, a u završnici je vratar Labrović dobrom obranom spriječio poraz. Ne bi to bilo pravedno, Rijeka je zaslužila remi na Easter Roadu.

Početak oprezan s obje strane, iz prvih 10 minuta tek izdvajamo sudar glavama između kapetana domaćih Hanlona i vratara Rijeke Labrovića, utakmicu su nastavili s povezom oko glave.

Rijeka je u formaciji s Ampemom i Abassom odlučila čekati na svojoj polovici, izaći u presing samo kada domaći nisu imali najbolju kontrolu lopte. Posjed lopte bio je minimalno na strani Hiberniana, bez bez nekog posebnog učinka do 23. minute kada je McGinn ubacio prizemnu loptu s desne strane, a Labrović odbio loptu koja je išla pod gredu. Dvije minute kasnije vratar Rijeke je sigurno uhvatio slabašan pokušaj Murphya, a uskoro je i momčad Gorana Tomića pokazala namjere da zaprijeti. Solidan, ali neprecizan bio je pokušaj Ampema u 29. minuti, zatresla se mreža s vanjske strane vrata. Malo je Rijeka pojačala ritam, ponudila i nešto prostora u obrani pa je Nisbet u 31. s 17 metara poslao loptu u naručje Labrovića. Posjed lopte prešao je na stranu Riječana, jačao je pritisak pa je u 35. minuti Ampem vidio utrčavanje Vukčevića s lijeve strane, domaće je dobrim izlaskom s vrata spasio Macey.

Najbolju priliku prvog dijela imali su domaći, u 43. minuti imali su dosta prostora pa je Boyle iz sredine vidio dolazak Stevensona po lijevoj strani. Oštar prizeman udarac s 15 metara završio je na suprotnoj vratnici, odbijenu loptu očistila je obrana Rijeke.

Rezultat se u prvih 45 minuta nije pomaknuo s nule, dosta su oprezno igrali jedni i drugi i tek je vratnica Stevensona izazvala snažnije uzdahe škotske publike.

Hibsi su u nastavak ušli s više agresije, krenuli odlučno prema Labroviću, ali obrana Rijeke bila je čvrsta, stabilna. Pokušavali su Škoti udarcima iz svih pozicija, redom nepreciznim, najopasnije je zaprijetio Boyle u 56. minuti, iskosa u vanjski dio mreže. Držali su Škoti taj ritam 15 minuta, a onda je Rijeka povela iz prvog ozbiljnog napada. Došli su gosti s više igrača u napad, Vukčević je na lijevoj strani stvorio prostor za ubačaj i pronašao sasvim usamljenog Princa Ampema Obenga koji glavom s šest metara lako pogađa za 0:1.

Gol Ampema pogledajte OVDJE.

Vodstvo Rijeke nije dugo potrajalo, Hibernian se u utakmicu vratio na tipično otočki način. Ubačaj iz kornera u 67. minuti, malo glavometa i visok skok Doidgea čiji udarac Labrović odbija točno na nogu Boylea. Spasa nije bilo, Škoti su se vratili u utakmicu.

Gol za 1:1 pogledajte OVDJE.

Izjednačenje nije previše uzdrmalo Riječane, znali su što mogu očekivati od Hibsa i strpljivo su čekali novu prigodu. Stigla je u 76. minuti kada je Murić ostao jedan na jedan s Hanlonom, prošao ga je, ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio dovoljno precizan.

Imala je Tomićeva momčad utakmicu pod kontrolom, Pavičić i društvo u sredini su dobro čuvali loptu pa Škoti nisu mogli ni doći u šansu da ugroze Labrovića. Završni nalet Škota krenuo je u sudačkoj nadoknadi, uspjeli su u 93. prevariti obranu Rijeke, Mackay je krenuo sam prema Labroviću koji dobro izlazi s vrata i trbuhom zaustavlja loptu.

Imala je Rijeka završni napad, ali nije uputila udarac koji bi nešto promijenio.

Za vikend će Riječani odmarati od HNL-a, idući ispit je uzvrat protiv Hiberniana u četvrtak 12. kolovoza na Rujevici.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HNK RijekaRijekaHibernianKonferencijska liga

Ostale Vijesti