Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka s nekoliko povratnika želi nastaviti fenomenalan niz pobjeda, Goričanu se ne ide u Rusiju te konkurira za utakmicu! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 17.02.24. | 08:00

Utakmica počinje u 15 sati (Max Sport 1), a još u petak su iz Rijeke javili kako je stadion - rasprodan!

Aktualni lider HNL-a, Rijeka, drugi je dio sezone otvorila s četiri vezane pobjede pa tako protiv Lokomotive na Rujevici, u 23. kolu HNL-a, žele da pukne – petarda! Iako Lokosi igraju jako dobar nogomet, oni su itekako svjesni da im na Kvarneru neće biti lako. No, to ne znači da ne mogu iznenaditi! Uostalom, ne bi im bio prvi put…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čabraji će ovo biti 11. utakmica na klupi Lokomotive, a da s druge strane stoje nogometaši Rijeke. Dosad je upisao tri pobjede, jedan remi i šest poraza, s tim da je prvu pobjedu protiv momčadi s Kvarnera ostvario baš na Rujevici. Bilo je to u 4.kolu sezone 21./22., Riječane je vodio Goran Tomić, dok su pobjedu 2-1 pobjedu Lokosa u tom ogledu potpisali Milićević i Dabro.

Za prvi pogodak na tom ogledu asistirao je Silvio Goričan, igrač o kojem se dosta pričalo proteklih dana. Kako je Germanijak prvi javio, Goričan je bio na korak od potpisa za Rubin, ali on će ipak konkurirati za utakmicu protiv Rijeke. Što se dogodilo? Lokomotiva je prihvatila ponudu Rusa koja je bila prilično izdašna (pričamo o sedmeroznamenkastoj odšteti, op.a.), pred igrača je stavljen ugovor koji mu je garantirao nekoliko puta veća primanja od trenutnih, ali kad se očekivao potpis brzonogog krilnog napadača – sve je stalo! Goričan se, naime, još uvijek premišlja želi li ići u Rubin! Lokosima to nije najbolje sjelo, ali Goričanova neodlučnost ipak je shvatljiva. Na stranu i novac i ‘jača’ liga i iskorak u karijeri, u ovim okolnostima otići u agresorsku zemlju nije jednostavno. Isto tako, ako se u konačnici odluči potpisati za Rubin, nitko mu neće moći ništa zamjeriti. On je sportaš te mu je cilj napredovati, ponešto i zaraditi, a u Rusiji će sigurno to lakše napraviti nego na Kajzerici. No, svako je krojač svoje sudbine pa tako i Silvio...

To da je Goričan bio samo jedan koračić udaljen od Rubina sugerira i dovođenje Lirima Kastratija koji je stigao u Lokomotivu na posudbu do kraja sezone iz mađarskog Fehervara. Ako smo za Goričana konstatirali da je brzonog, što onda reći za Kastratija? Svi ljubitelji HNL-a jako dobro znaju koji je njegov ‘forte’, a iako je ove sezone upisao 18 prvenstvenih nastupa za Fehervar, Kosovar se nije zadovoljio što je većinu utakmica započinjao na klupi. U Lokomotivu je došao igrati, biti starter, ali vjerojatni ostanak Goričana mogao bi puno toga promijeniti. Iako, ove subote bi i jedan i drugi trebali startati na klupi...

Što se tiče Rijeke, oni su u zimskom prijelaznom roku odradili – fenomenalan posao! Sapunica oko Selahija i potpisa novog ugovora je imala sretan završetak, Albanac je potpisao do ljeta 2025., s tim da se i tu može nešto pročitati između redova te će se on, vrlo vjerojatno, na kraju sezone pozdraviti s klubom. Ako nastavi igrati kao dosad, zainteresiranih ne da neće nedostajati, već će ih biti dva ili tri puta više nego ove zime. Osim Selahija, iz Monze je na posudbu do kraja sezone stigao je sjajni napadač Mirko Marić. HNL marka, igrač koji ‘garantira’ pogotke i koji ovoj Rijeci nosi dimenziju više. Zabio je protiv Pule, zbog malog zaleđa poništen mu je pogodak protiv Gorice, dok će ove subote biti sigurno prepun motiva da se još jednom upiše u listu strijelaca. Marića će protiv Lokomotive, inače njegove bivše momčadi, s tribina pratiti cijela obitelj, ali neće gledati samo njega, već i mlađeg mu brata Marka koji će biti s druge strane terena s kapetanskom vrpcom oko desne lijeve ruke!

Ogled Rijeke i Lokomotive mnogi će istaknuti kao ogled dvije momčadi koje trenutno igraju najljepši nogomet u HNL-u. I Sopiću i Čabraji su draže pobjede 5-4 od onih 1-0, a slično je njihovo razmišljanje i po pitanju taktičke postavke. Utakmica na Rujevici trebala bi biti praznik nogometa i reklama za HNL! Tko će pobijediti? Teško je reći, ali svakako pogodaka ne bi trebalo nedostajati.

Što se tiče ozljeda, utakmicu će svakako propustiti Niko Janković čiji zglob nije u najboljem stanju te prezimenjak trener Lokomotive Marijan koji će još neko vrijeme biti ‘out’. Dobra vijest po Sopića je povratak prvog asistenta lige Tonija Fruka te iskusnog dvojca Dilaver Mitrović. Na poziciji lijevog beka trebao bi zaigrati Goda, dok će u vrhu napada biti Marić koji ipak ima malu prednost nad Obregonom koji je sjajno krenuo u drugi dio sezone. Kod Lokosa je pak na dulje vrijeme 'out' Bubanja, a ovu utakmicu bi trebao preskočiti i Marin Leovac, inače bivši igrač Rijeke.

Čabraji puno znači povratak Šotičeka, pokoju bi minute trebao dobiti i Kastrati, dok će tek na dan utakmice odlučiti hoće li Čop, koji je protiv Dinama igru napustio u 81. minuti, zaigrati od prve minute. Isto tako spomenimo kako utakmicu sigurno propušta Karlo Bartolec zbog tri žuta kartona.

Utakmicu na Rujevici sudit će Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), pomoćni suci su Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Željko Bučar (Duga Resa), dok je četvrti sudac Mario Zebec (Cestica). U VAR sobi bit će Patrik Kolarić (Čakovec), a AVAR je Jerko Crnčić (Vrbovec). Delegat utakmice je Stjepan Žugaj (V. Gorica), kontrolor suđenja Ante Vučemilović (Višnjevac), a časnik za sigurnost Miroslav Cindrić.

Očekivani sastavi:

Rijeka (4-1-4-1):

Lokomotiva (4-2-3-1):



Tagovi

HNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti