Rijeka rutinski protiv Splita za povratak na +4, a Mišković s Armadom na tribini ispijao pivo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 17:02

Domaćini su se lako obračunali sa Splićanima…

U 28. kolu HNL-a Rijeka se na Rujevici lako obračunala s pretposljednjim Splitom. Domaćini su rutinski došli do pobjede od 2:0 i tako su bodovnu prednost nad drugoplasiranim Dinamom ponovno vratili na „standardnih“ plus četiri.

Podsjetimo, Dinamo je još jučer u Kranjćevićevoj slavio nad Lokomotivom i došao na bod zaostatka za vodećim Riječanima.

Rijeka je od samog početka utakmice zagospodarila terenom, a na prvu priliku čekali su deset minuta –Dario Župarić je opalio s dvadesetak metara, ali njegov udarac sjajno je obranio golman Splita Tomislav Duka.

Rijeka je nastavila s pritiskom, iako je i Split imao dvije solidne prilike. Riječani su najveću priliku stvorili u 35. minuti, kada je Franko Andrijašević bio za sekundu kratak na asistenciju glavom Marka Vešovića pa je ostalo 0:0.

Međutim, domaćini nisu morali dugo žaliti za propuštenom prilikom, jer su svega dvije minute kasnije probili obranu Splita – nakon sjajne akcije Alexander Gorgon s pet metara plasira loptu u mrežu za 1:0.

Opći dojam bio je da će Riječani do kraja poluvremena doći i do drugog gola, ali se na odmor ipak otišlo s rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu zapravo smo gledali reprizu prvog – Rijeka je napadala, a Split se branio. Ipak, ovoga puta na pogodak se čekalo nešto kraće. Nakon fantastične akcije, odnosno četiri proigravanja, Vešović se našao u situaciji jedan-na-jedan s Dukom i hladnokrvno zabio za 2:0.

U ostatku utakmicu tempo igre pao je iz logičnih razloga i Riječani su utakmicu bez ikakvih problema mirno priveli kraju pa se osam kola prije kraja prvenstva i dalje nalaze u povoljnoj situaciji za osvajanje naslova.

Spomenimo za kraj kako je ovo bila 200. utakmica Matjaža Keka na klupi Rijeke. 

HNL, 28. kolo:

Rijeka – Split 2:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marko VešovićAlexander Gorgon

Ostale Vijesti